Samsung uzvraća udarac

Samsung je nedavno najavio aktivan odgovor na Appleovu tužbu. U ovom slučaju aktivno znači - kontratužba.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

13:52

Default images

Korejska kompanija zvanično je objavila da tuži Apple zbog nedozvoljenog korišćenja čak deset njihovih patenata.

Sudu u Kaliforniji Samsung je podneo tužbu za nedozvoljeno korišćenje patenata, među kojima je i mogućnost korišćenja interneta za vreme razgovora, a predmet tužbe su iPhone 3G i noviji, iPod Touch i obe generacije iPada.

"Samsung nastavlja da aktivno odgovara na postupke koji su pokrenuti protiv nas u cilju zaštite naše intelektualne svojine i osiguranja inovacija i rasta u mobilnom poslovanju", navodi se u zvaničnom saopštenju. Tužena strana nije još uvek komentarisala tužbu.

Inače, danas su objavljeni i rezultati poslovanja ove kompanije, koja u prvom kvartalu 2011. godine beleži pad neto profita od čak 30 posto.

Za ovaj pad kriva je loša potražnja za čipovima i televizorima, kao i njihovim komponentama, a segmet mobilnih telefona ostao je "svetla tačka" ove kompanije, navodi se u saopštenju.

Iz Samsunga kažu i da očekuju da situaciju u drugom kvartalu bude znatno povoljnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: