Tehnopolis

Četvrtak, 21.04.2011.

14:04

Uhapšeni osumnjičeni za hakovanje sajta VTK-a

Policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su tri osobe, dok su protiv dve podnete krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćenog pristupa zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka, i računarska sabotaža, saopštio je danas MUP Srbije.

Izvor: Tanjug

Default images

Uhapšeni su Nenad Cvetanović (34) iz Leskovca, Miloš Milošević (21) iz Beograda i Srđan Knežević (29) iz Zrenjanina, dok su protiv Slobodana Jovanovića (30) i Dragana Aleksića (43), obojica iz Beograda, podnete krivične u redovnom postupku Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Cvetanović, Milošević i Knežević su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadleženom istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni putem interneta iskoristili prethodno pribavljene administratorske šifre za logovanje na server sajta www.beograd.vtk.jt.rs Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a zatim kršeći mere zaštite, neovlašćeno pristupili serveru i izvršili postavljanje različitih neprimerenih tekstova.

Osumnjičeni su učinili podatke sa pomenutog sajta neupotrebljivim sa namerom da onemoguće postupak elektronske obrade i prenosa podataka, koji su od značaja za rad Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Zbog prekomernog broja napada i izmene sadržaja internet stranica, došlo je do ozbiljnog zastoja u radu navedenog internet sajta i izmena njegovih najznačajnih delova koje su počinjen masovnim napadima, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: