Tehnopolis

Utorak, 12.04.2011.

16:41

Hakovan sajt odeljenja za visokotehnološki kriminal

Sajt posebnog odeljenja okružnog tužilaštva koje se bavi borbom protiv visokotehnološkog kriminala je hakovan.

Izvor: B92

Default images

Deo na stranici www.beograd.vtk.jt.rs koji bi trebalo da sadrži informacije o tužilaštvu, umesto njih sadrži natpis - "Hacked by John the Ripper".

Ali, samo u ćiriličnoj verziji sajta.

Čini se da ostatak sajta, kao i engleska i latinična verzija normalno funkcionišu.
Novo: Pet sati kasnije, sajt je i dalje hakovan, ali je poruka izmenjena. Propust u CMS-u ili jednostavna lozinka učinili su da je veći broj internet korisnika do sada menjao izgled strane.
Poruka koja trenutno stoji na delu o tužilaštvu glasi: "Dajte ljudi, pa Hrvati vas hakovali. Saberite se, nađite nekog ko zna da sastavi lozinku kako treba. It's a website, not rocket science".

Osim pomenutog dela, na sajtu su kasnije izmenje i druge strane, a u jednom momentu naslovna strana je izgledala kao live chat, na kome su oni koji su se logovali ostavljali poruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: