Bez senzora za otiske: Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea

Za tri meseca Samsung bi trebalo da predstavi novu generaciju Galaxyja Note, telefona s velikim ekranom i vrhunskim hardverom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2018.

20:45

Bez senzora za otiske: Uskoro stiže novi model Samsungovog Notea
Foto: Unbox Therapy / YouTube screenshot

Nakon što je Samsung u februaru predstavio Galaxy S9 i S9+, ova južnokorejska kompanija priprema se za predstavljanje nove perjanice iz Note serije.

Iako zvanično još ništa nije poznato, ove nedelje na mreži su obavljene glasine u vezi sa opcijama koje bi trebalo da ima nova generacija začetnika kategorije fableta.

U odnosu na prethodnu generaciju, novi Note imaće sličan 6,3 inčni ekran, a ne treba očekivati neke radikalne promene u vezi sa dizajnom ovog uređaja.

Hardverski, Note9 trebalo bi da ima klasične opcije poslednjih najboljih pametnih telefona – procesor Snapdragon 845 i 6GB RAM-a, dok će se uređaj isporučivati s verzijom Androida 8.1 Oreo koja će skoro sigurno naknadno moći da se nadogradi na nadolazeću verziju Androida P.

Kapacitet baterije trebalo bi da iznosi 3850mAh, i podržavaće se brzo i bežično punjenje, a od ostalih opcija trebalo bi spomenuti i kameru s dvostrukim otvorom blende, kao i na modelu S9, poboljšanu prednju kameru za selfije i još bolji S-Pen.

Takođe, Note9 imaće podršku za novu generaciju Samsungovog glasovnog asistenta Bixby, a u prodaji će se pojaviti i verzija ovog uređaja s dva ulaza za SIM kartice, piše Tech Spot.

Jedna od opcija o kojoj se ranije pričalo, ali koja se ipak neće pojaviti u novom Noteu jeste senzor za otiske prstiju integrisan u ekran telefona. Ova tehnologija je već predstavljena u nekim modelima pametnih telefona i spominjalo se da bi Samsung mogao da je implementira u predstojeći Note, ali se čini da, bar ove godine, od toga neće biti ništa.

Kao i prošle godine, predstavljanje novog Notea očekuje se krajem avgusta, pre početka IFA konferencije u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: