Koji smartfoni su najprodavaniji u Srbiji?

Iako je broj kosinika iPhone-a u Srbiji u stalnom porastu, neprikosnoveni kralj tržišta je definitivno operativni sistem Andorid. Ipak, i među Androidima postoje velike razlike u funkcijama i vrednosti samog telefona, a za koje se to modele građani Srbije najviše opredeljuju saznajte u tekstu.

Tehnopolis

Izvor: Tara Tomoviæ

Četvrtak, 09.11.2017.

13:00

Koji smartfoni su najprodavaniji u Srbiji?
foto: getty

“Na naše tržište iPhone je ušao u oktobru 2014. godine. S obzirom na činjenicu da pre toga nismo imali zvanične kanale prodaje iPhone uređaja, inicijalni rast je bio veliki, ali ne i toliki da ugrozi primat uređaja na Androidu. Korišćenje iOS u odnosu na Android je prilično konstantan i u skladu sa svetskim trendovima i negde je u proseku 20% prema 80% u korist Android platforme“, kažu iz Telenora za B92.

U MTS-u se slažu da je prodaja iPhone uređaja u konstantnom porastu, ali da i dalje postoje korisnici koji se teže opredeljuju za prelazak na drugi operativni sistem, pa je Andorid i dalje primarni operativni sistem i kod njihovih korisnika.

Kada govorimo o najprodavanijim modelima VIP ističe da prednjače smarfoni kompanije Samsung i to modeli J serije. Na drugom mestu nalaze se uređaji kompanije Huawei. A šta je sa Apple-om?

“Apple uređaji uvek izazivaju veliko interesovanje, a što se modela koji je trenutno najprodavaniji tiče, to je iPhone 7. Verujemo da će i njegov naslednik, iPhone 8 biti popularan među našim korisnicima, naročito ako imamo u vidu da u Vipu uz kupovinu iPhone 8 ili 8 Plus, u NEO tarifi, dobijaju 2GB za surf u romingu, koje mogu iskoristiti u narednih 24 meseca, u Evropi, Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Kini“, rekli su nam u VIP-u.
foto: getty
Što se korisnika MTS-a tiče, najveći procenat kupuje aparate srednje klase cenovnog ranga od 25.000 do 35.000 dinara u okviru postpejd paketa tražeći najbolji način da spoje pristupačnu cenu sa što boljim performansama. S druge strane, u VIP se korisnici sve više odlučuju za uređaje koji podržavaju LTE tehnologiju, a trenutno je trećina takvih telefona u njihovoj bazi i procenat konstantno raste. U Telenoru pak, korisnici prvenstveno gledaju odnos cene i kvaliteta pri čemu se i sam operater trudi da im izađe u susret.

“Naši korisnici biraju uređaje koji će odgovoriti na njihove potrebe i biti u cenovnom rangu koji odgovara njihovim mogućnostima. Trudimo se da, kroz različite modele plaćanja, omogućimo našim korinicima da dođu do željenih modela koji će odgovoriti njihovim potrebama. Telenor u svojoj ponudi ima uređaje sa bazičnim funkcionalnostima, ali i trenutno najnaprednije uređaje na globalnom nivou, poput Samsung Note 8, iPhone 8 i 8Plus, iPhone X.“, rekli su nam iz Telenora.

Podelite sa nama koji smartfon vi koristite i recite nam zašto ste baš njega izabrali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

258 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: