Tehnopolis

Sreda, 30.11.2016.

08:37

Šta to LG sprema za svoju sledeću perjanicu, G6?

Samim koncem godine počele su i prve glasine za LG-jevu perjanicu iz mobilnog segmenta - model koji će se očekivano zvati G6.

Izvor: Tportal

Šta to LG sprema za svoju sledeću perjanicu, G6?
Foto: Screenshot / ilustracija

Čime LG želi da konkuriše na tržištu? Korea Herald donosi neke od detalja koje za sada valja uzeti tek sa dozom sumnje. Ipak, nezavisno od toga što je reč o glasinama, stvari poput skenera očiju se čine vrlo verovatnim... Analitičari i marketinški stručnjaci navode kako je LG-ju preko potreban fenomenalan novi pametni telefon, koji će umanjiti gubitke kompanije od 67 miliona dolara, a koje je pak delimično uzrokovala i loša prodaja trenutne perjanice G5. Sledeći model, G6, trebalo bi da izmeni situaciju.

Korea Herald prenosi kako je nedavno LG otkrio poseban All-in-One modul koji u sebi sadržai i kamericu i skener očiju. Stručnjaci veruju kako će LG iskoristiti ovu tehnologiju kako bi konkurisao Samsungovoj sličnoj strategiji ubacivanja novih mogućnosti za sigurno koriščenje mobilnih uređaja.

Štaviše, LG G6 bi mogao imati sopstveni sistem za plaćanje, LG Pay, koji koristi MST (Magnetic Secure Transmission), nešto slično sistemu Samsung Pay. Sldedeća perjanica će navodno opet imati uklonjivu bateriju, kako bi poboljšali sigurnost uređaja, ali i olakšali proizvodnju. LG je, jasano, odbio da komentariše glasine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: