Intel planira 100TB i veće SSD-ove za 2020. godinu

Kapacitet solid state diskova se povećava konstantno, a izgleda da će veoma brzo dostići neverovatne skladišne kapacitete. Intel projektuje da će do 2018. godine imati SSD-ove kapaciteta 30TB, dok će kapacitet od 100TB dostići do 2020. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 01.09.2015.

15:15

Default images
Foto: Thomas Cloer/Flickr.com

Postizanje 100TB+ SSD kapaciteta neće biti lako, ali Intel očekuje da će data centri i enterprise tržište sve brže prelaziti na flash-bazirana skladišna rešenja.

Kako stvari trenutno stoje, flash-bazirana skladišna rešenja se koriste za keširanje ključnih podataka, međutim, Intel želi da SSD-ove vidi u mnogo više aplikacija nego što su to poslovna rešenja i enterprise. Kompanija veruje da će NVMe-bazirana rešenja preuzeti primat, zahvaljujući njihovim povećanim brzinama i nižoj latenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: