Tranzicija Windows XP operativnog sistema

Operativni sistem star 12 godina više ne može da ispuni sve poslovne i tehnološke potrebe današnjice.

Izvor: Izvor: MS

Petak, 14.02.2014.

11:21

Default images

Jedna od tema koja je nedavno veoma zainteresovala javnost i izazvala različite reakcije jeste prestanak podrške za Windows XP operativni sistem. Posle više od jedne decenije, Microsoft je preusmerio svoje napore i poslovanje na novije tehnologije kako bi korisnicima pružio bolje iskustvo. Od 8. aprila ažurirane verzije zaštite, besplatne ili plaćene opcije za podršku postaju prošlost – nakon 12 godina! Naravno, ovo se odnosi na one koji su koristili licencirani Windows XP i sve prednosti licenciranog softvera.

Verovatno se pitate kakve su posledice ukoliko ne promenite operativni sistem? Računari koji i dalje rade na Windows XP operativnom sistemu neće prestati sa radom, ali su rizici po pitanju bezbednosti veći, a ranjivost sistema i poverljivih organizacionih podataka i veći ukupni troškovi vlasništva predstavljaju samo neke od potencijalnih nedostataka posle 8. aprila.

Windows XP i Office 2003 su bili odličan softver pre više od jedne decenije, ali tehnologija je napredovala zajedno sa potrebama i očekivanjima vaših klijenata i partnera koji su već usvojili savremene platforme i uređaje.

Najbolji način da korisnik zaštiti lične podatke predstavlja nadogradnja operativnog sistema na postojećim računarima. Savremeni Windows je prilagođen kako onima koji koriste uređaje osetljive na dodir, tako i za tradicionalne korisnike koji su verni mišu i tastaturi. Windows 8.1 ima impresivne performanse - brzinu, pouzdanost i sigurnost.

Savremeni uređaji nisu samo brži i sa boljim performansama nego uređaji koji koriste starije operativne sisteme, već imaju i bolje funkcije zaštite, nove i bolje alatke za povezivanje za situacije kada ste u pokretu, savremene aplikacije, i još dosta toga.

Privredna društva koja i dalje koriste Windows XP takođe propuštaju materijalne koristi od modernizovanja svojih investicija u informacione tehnologije, počev od drastičnog povećanja sigurnosti, većeg izbora uređaja da bi se ispunile potrebe radne snage u pokretu, veće produktivnosti korisnika, i niže ukupne cene vlasništva kroz obezbeđivanje za budućnost njihovih investicija u informacione tehnologije.

Operativni sistem star 12 godina više ne može da ispuni sve poslovne i tehnološke potrebe današnjice, niti da pruži odgovarajuću zaštitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: