Kuk najavio: Generativna AI stiže na Apple uređaje

Šef kompanije Apple, Tim Kuk, rekao je investitorima da se "radi na generativnoj veštačkoj inteligenciji", i da bi korisnici mogli da je očekuju kasnije u toku godine.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2024.

11:42

Kuk najavio: Generativna AI stiže na Apple uređaje
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kuk je nekoliko puta pomenuo generativnu veštačku inteligenciju, ali nikada nije bio precizan oko datuma. Po svemu sudeći, očekuje nas nešto veliko ove jeseni, verovatno kada se bude objavio iOS 18.

"Dok gledamo unapred, nastavićemo da ulažemo u ove i druge tehnologije koje će oblikovati budućnost. To uključuje veštačku inteligenciju, gde nastavljamo da ulažemo ogromnu količinu vremena i truda, i uzbuđeni smo što ćemo kasnije ove godine podeliti detalje našeg rada u toj sferi", rekao je Kuk.

Analitičari su pokušali da pritisnu Kuka kako bi im dao više detalja, ali to se nije desilo.

"Postoje stvari zbog kojih smo neverovatno uzbuđeni, i o njima ćemo pričati kasnije ove godine", je bilo sve što je rekao.

Funkcije AI softvera koje se kreću od napredne manipulacije fotografijama do poboljšanja obrade teksta bile su glavna prodajna tačka Google i Samsung telefona poslednjih meseci.

Ovo je, verovatno, znak da i Apple ima ozbiljne planove da integriše AI u svoje softverske platforme iOS, iPadOS i macOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant se oglasio: Spremamo se za rat

Francuska mornarica se priprema za potencijalne vojne operacije usred sve većeg rizika od oružanog sukoba, rekao je komandant francuske borbene grupe nosača admiral Žak Malar.

14:21

11.4.2024.

1 d

Podeli: