Srbija ne odustaje od uvođenja 5G mreže

Pripreme za uvođenje 5G mreže uveliko traju, ali je zbog pandemije postupak aukcije za operatore odložen, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona očekuje da će aukcija za 5G spektar među domaćim operaterima biti sprovedena do kraja godine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

08:46

Srbija ne odustaje od uvođenja 5G mreže
Foto: shutterstock.com

Aukcije za 5G mrežu je najavljena krajem tekuće godine, u svrhu razvoja industrija, kao i ruralnih područja Srbije, saopšteno je iz Ministarstva.

"Mi smo se prirpremali za tu aukciji i pripreme su još uvek u toku, jer da bi se ona sprovela neophodno je doneti pravilnike o korišćenju spektra na određenoj frekvenciji, neophodno je doneti uredbu i mi radimo pripremu, ali je sama aukcija odložena zbog pandemije, a razlozi su pre svega ekonomske prirode", navela je ministarka Matić krajem prošle godine.

Sada ministarka očekuje da će radovi na mreži početi posle potpisivanja svih ugovora i pripreme projektno-tehničke dokumentacije, u septembru ove godine, sa rokom završetka od godinu dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: