Društvene mreže "obukle crninu": Zašto su promenili profilne fotografije?

Društvene mreže promenile su profilne fotografije svojih zvaničnih naloga u crnu boju, kako bi pružili podršku borbi protiv rasizma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2020.

12:38

Default images

Twitter je, osim zvaničnog naloga, promenio i svoj nalog sa kog "retvituje" objave, gde su napisali kako rasizam ne poštuje socijalnu distancu, i da, usled rastućeg straha u svetu, pozivaju ljude da obrate pažnju na probleme ljudi sa crnom ili braon bojom kože.

Podsećanja radi, nemiri u SAD koji su već na ivici građanskog rata, nastali su zbog toga što je jedan policajac u Mineapolisu ubio čoveka crne boje kože. Od tada, borba protiv rasizma se svakoga dana sve više rasplamsava na ulicama širom Mineapolisa, ali i drugih delova Sjedinjenih Američkih Država. Ubrzo je i Facebook krenuo sličnim putem, pa je tako i njihova profilna fotografija na nalogu Facebook App obojena u crno, kao i fotografija zvaničnog Instagram profila na Instagramu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: