"Preliva": Samsung patentirao svoj "vodopad" ekran za buduće flegšip uređaje

Kao što je to već postalo uobičajno, očekuje se da će kompanija Samsung u prvom kvartalu sledeće godine predstaviti nove modele predstojeće S11 serije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.11.2019.

16:00

Default images

Takođe, izgleda i da korejska komapnija radi na potpuno novoj seriji "high-end" pametnih telefona koja će se najverovatnije zvati Galaxy One.

A kako aktuelni trendovi nalažu sve tanje ivice oko ekrana mobilnih telefona, što korisniku omogućava veći ekran sa maksimalnom iskoristivošću njegove površine, i Samsung sve više razmišlja u tom pravcu.

Prvi primer pametnog telefona sa tzv. vodopad displejem (waterfall display) je Vivo NEX 3 5G, čija površina ekrana je proširena preko svih ivica uređaja do "leđa". Tu je i Xiaomi sa svojim Surround Display rešenjem za budući Mi Mix Alpha telefon.
Foto: Printscreen / LetsGoDigital
Međutim, za razliku od većine poznatih rešenja, Samsungov "vodopad" se, osim bočnih ivica uređaja, proširuje i na gornju i donju, čime se stvara utisak postojanja 3D displeja.

Ovkav ekran će imati mogućnost upotrebe dodatnih virtuelnih tastera, smeštenih u zakrivljene ivice, što je rešenje koje je Huawei nedavno predstavio na svom premijum telefonu Huawei Mate 30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: