"Nema dokaza da Huawei može da se koristi za špijunažu"

Belgijski centar za sajber bezbednost nije našao dokaze da se telekomunikaciona oprema Huawei tehnologije može koristiti za špijuniranje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.04.2019.

18:12

Foto: Gettyimages

Centar, koji izveštava belgijskog premijera, imao je zadatak da izanalizira navodne pretnje Huawei-a, koji snabdeva opremom belgijske mobilne operatere Proximus, Orange Belgium i Telenet, prenela je agencija Rojters.

"Nismo, za sada, pronašli tehničke indikacije koje bi ukazale u pravcu pretnji špijuniranjem", rekao je portparol Centra, dodajući da se i dalje to prati.

Huawei se našao na meti Vašingtona, koji je zabranio njegovu 5G mrežu zbog zabrinutosti oko veza sa kineskom vladom i smatra i da druge zapadne zemlje treba da blokiraju tehnologiju Huaveja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: