Budućnost je stigla: Ovako ćemo otključavati naredni iPhone?

Touch ID je tako passé. Uskoro ćete moći da otključate svoj telefon uz pomoć svog lica.

Izvor: B92

Utorak, 04.07.2017.

09:38

Budućnost je stigla: Ovako ćemo otključavati naredni iPhone?
foto: getty

Kako piše “Bloomerang”, Apple tesitra poboljšani sigurnosni sistem za svoj sledeći iPhone, sa poboljšanim 3D senzorima, koji će vam dozvoliti da se ulogujete, plaćate i pokrećete aplikacije jednostavnim skeniranjem vašeg lica.

Nova tehnologija bi mogla da skenira lice vlasnika telefona i da ga otključa u “hiljaditom delu milisekunde”. Ova opcija bi trebalo da zameni Touch ID, koji trenutno dozvoljava korisniku da uz pomoć otiska prsta otključa telefon.

Iako se niko iz kompanije Apple nije oglasio, u medijima se spekuliše da bi iPhone 8 mogao da ima tehnologiju prepoznavanja lica, a za to je i sama kompanija dala povod kada je kupila izraelski startap RealFace.

Inače, Samsung Galaxy 8 je uveo otključavanje telefona uz pomoć lica, ali su korisnici vrlo brzo pronašli mane ovog sistema i shvatili da mogu da otključaju telefon i uz pomoć obične slike korisnika, tako da verujemo da će Apple biti pametniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: