Šta su Srbi guglali tokom epidemije? VIDEO

Zanimljivo je kakve promene je zabeležio najveći internet pretraživač - Google.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 20.08.2020.

22:01

Šta su Srbi guglali tokom epidemije? VIDEO
Ilustracija: Deposit photos/voidframes

Šta smo to pretraživali na internetu u toku epidemije, a šta nam uopšte nije bilo na mapi interesovanja?

Ako uporedimo zainteresovanost internet korisnika u Srbiji za kuvanje i restorane primetićemo da u prvoj polovini aprila pretraživanje prvog pojma beleži značajni porast, dok pretraga restorana u periodu od sredine marta do maja meseca gotovo da ne postoji.

Od početka marta, putovanja se opravdano nisu našla u fokusu interesovanja građana.

Ali, turizam u Srbiji početkom maja dostigao je najveću popularnost u internet pretrazi.

Na savet imunologa da je cink dobar odgovor imuniteta na virus, na samom početku vanrednog stanja u Srbiji taj pojam beleži nagli porast pretrage.

Pretraga o dezinfekciji, mesecima gotovo da nije postojala, naravno, sve do marta i promenjenih okolnosti. Pretraga onlajn kupovina, kurseva i društvenih igara naglo je porasla, pa shvatamo da je stvarnost promenjena, a život prilagođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: