Instagram uvodi novo pravilo koje će svi morati da poštuju

Instagram će zahtevati od svojih novih članova da pri registraciji obavezno unesu datum rođenja, jer planira da uvede više sadržaja koji su prilagođeni određenim starosnim grupama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 07.12.2019.

12:20

Instagram uvodi novo pravilo koje će svi morati da poštuju
Foto: Depositphotos/Y-Boychenko

Ova društvena mreža za deljenje fotografija već zahteva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali nalog. Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji kod oglašavanja oglasa određenih proizvoda koji nisu namenjeni deci. Te informacije pomoći će Instagramu da zaustavi prikazivanje reklama za kockanje, alkohol i proizvode za kontrolu rađanja.

Međutim, iz Instagrama su rekli da oglašavanje ne stoji iza promene, prenosi klix, a naveli su i to da će u narednim nedeljama ohrabriti mlade korisnike da prilagode postavke privatnosti.

"Traženje ovih podataka pomoći će u sprečavanju dece da se pridruže Instagramu, pomoći će da mladi budu sigurniji i omogućiti opšte bogatije sadržaje koji su prilagođeni određenim starosnim grupama", objavila je kompanija na svom blogu.

Razumevanje starosne grupe poprilično je važno za posao koji rade, saopštili su, i to ne samo da bi stvorili iskustva primerena uzrastu, već i da bi ispunili dugogodišnje pravilo da ne dopuštaju pristup deci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: