Tinder je najopasnija društvena mreža?

I pored toga što su Facebook i Instagram najpopularniji među društvenim mrežama, ni Tinder n e zaostaje kada je reč o virtuelnom druženju i potrazi za partnerom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2018.

11:42

Tinder je najopasnija društvena mreža?
GettyImages

Međutim, studije istovremeno pokazuju da je upravo Tinder možda i najopasniji, odnosno da je spisak njegovih pozitivnih strana manji od spiska negativnih.

Istraživanje Consumers Research-a je pokazalo da se Tinder nalazi na vrhu liste aplikacija na kojima su ljudi doživeli neprijatna iskustva. Čak 39 odsto ispitanika je navelo da se, koristeći tu mrežu, susrelo sa nekom vrstom uznemiravanja.

Većina je izjavila da je posle upoznavanja sa ljudima preko Tindera imala problema da se "otarasi" onih koji su delovali sumnjivo, neiskreno, navalentno i destruktivno.

Studija je pokazala da su meta uznemiravanja pre svega žene, pa je tako 57 odsto njih imalo bar jednom neprijatno iskustvo.

Oko 20 odsto muškaraca se, takođe, požalilo na isti problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: