Tehnopolis

Nedelja, 16.02.2014.

17:50

Kickstarter: Hakovani smo, promenite šifre

Kickstarter, platforma za sakupljanje sredstava koju koriste milioni kako bi došli do sredstava potrebnih za projekte i pokretanje poslova, izjavio je da je hakovan i da su hakeri došli do podataka pojedinih korisnika kao i da je sada pretnja sanirana.

Izvor: B92

Default images

„Hakeri nisu uspeli da dođu do podataka o kreditnim karticama. Ne postoje dokazi o neautorizovanim aktivnostima bilo kakve vrste sem na dva Kickstarter korisnička naloga“, izjavio je izvršni direktor kompanije Jensi Strikler i naglasio da Kickstarter ne čuva podatke sa kreditnih kartica.

Podaci kojima su hakeri pristupili bili su u vezi sa korisničkim imenima, mejl adresama, telefonskim brojevima i nekriptovanim šiframa.

Kickstarter dodaje da iako šifre nisu otkrivene, najbolje bi bilo da korisnici promene svoje šifre kao i šifre za druge sajtove ukoliko su iste.

Kompanija je takođe dodala da je u poslednjih par dana pojačala obezbeđenje kao i da sarađuju sa vlastima kako bi otkrili počinioce.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: