Sudan se odsekao od interneta

Sudan potresaju nasilni protesti zbog povećanja cene goriva, ali do ostatka sveta stiže sve manje informacija o situaciji u zemlji, jer je ona bukvalno odsečena od interneta.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 26.09.2013.

11:44

Default images

Kako je potvrdila kompanija za nadgledanje interneta "Renesis", Sudan više nije povezan sa svetskom mrežom, a iako se ne zna da li vlast stoji iza toga, slučaj podseća na 2011. i revoluciju u Egiptu.

"Činjenica da se ovde radi o više različitih internet provajdera i da je do isključenja došlo u isto vreme, ukazuje na to je u pitanju koordinisana akcija. Ipak, ostavljamo mogućnost da je u pitanju veliki tehnički kvar", navodi analitičar Renesisa.

Do demonstracija, u kojima su dosad živote izgubile tri osobe, došlo je zbog rastuće inflacije i sve većeg uticaja cene goriva na siromašne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: