Sim City: Problemi ne prestaju

Postojeći problemi koji su se pojavili u novoj video igri Sim City, naterali su najvećeg online prodavca Amazon, da privremeno obustavi njenu prodaju.

Tehnopolis

Izvor: Izvor: BBC

Petak, 08.03.2013.

19:16

Default images

Poslednja verzija igre Sim City objavljena je 5. marta i kao i većina aktuelnih kompjuterskih igara zahteva da igrač tokom igre bude prisutan na mreži. Međutim odmah po puštanju igre u opticaj dosta igrača je prijavilo probleme sa ispadanjem sa servera i problemima na njegovo ponovno priključenje.

Kompanija EA koja je proizvođač igre Sim City je saopštila da je već počela rešavanje ovog problema, između ostalog i isključivanjem nekih funkcija igre, kako bi se olakšao rad servera.

Pre najnovije verzije igre Sim City je bila samostalna igra, ali je kompanija rešila da je prevede u polje online igara, smatrajući da će je time napraviti mnogo realističnjom.

Sada gradovi postaju deo online regiona i dele neke karakteristike virtualnog okruženja kao što su zagađenje, kriminal i suštniski resursi i tome slično.

Ovaj potez EA je objasnio i time da je želeo da suzbije pirateriju, ali je to dovelo do toga da su igrači nakon prijavljivanja čekali i po 30 minuta ili više da igra počne, odziv komandi je kasnio, pa su se dešavali i padovi igre, a u većini slučajeva ponovno prijavljivanje nije bilo moguće.

Iako je Amazon igru iz prodaje povukao na samo nekoliko sati, postavio je upozorenje o problemima u igri, što je dovelo do toga da kupci jako loše ocene igru.

U zvaničnim diskusijama na twitteru i svom sajtu kompanija EA se izvinila igračima zbog problema koji se pojavljuju i dodala da je odmah uvećala kapacitet servera i aktivirala pomoćne, kako bi omogućila prisustvo većeg broja igrača na mreži i kako bi ubrzala igru.

Zbog toga su u kompaniji isključili neke funkcije koje su predviđene u igri, kao i mogućnost da se igra u najbržom predviđenom brzinom.

Zvaničnici kompanije ipak nisu propustili da i u nepredviđenim problemima izreklamiraju svoj proizvod saopštavajući da "se igračima toliko dopala igra i da su se zabavljali toliko da nisu želeli da je napuste, što je dovelo do preopterećenja servera i nemogućnosti da se novi igrači uključe u igru".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: