Specijalista za šljaku "počistio" Čilića sa Vimbldona

Hrvatski teniser Marin Čilić zaustavljen je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega u tri seta bio Portugalac Žao Sousa.

Izvor: PT

Četvrtak, 04.07.2019.

17:15

Specijalista za šljaku
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Čilić, koji je u lošoj formi došao u London, nije opravdao ulogu favorita i poražen je posle nešto više od dva sata igre – 6:4, 6:4, 6:4.

Hrvatski teniser odigrao je loš meč, mnogo je oscilirao i Sousa, koji je svoje najbolje rezultate beležio na najsporijoj podlozi, uspeo je da iznenadi i prođe u narednu fazu.

Čilić nijednom nije uspeo da oduzme servis gem Sousi, a imao je čak dvanaest prilika. Portugalac će u narednom kolu igrati protiv Danija Evansa, koji je savladao Nikoloza Basilašvilija.

Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6:4, 6:4, 6:0.

Sedmi teniser sveta je stigao do pobede za sat i 49 minuta igre, a protivnik u narednoj rundi biće mu Amerikanac Stiv Džonson.

Džonson je posle velike borbe u pet setova eliminisao Australijanca Aleksa De Minaura - 3:6, 7:6, 6:3, 3:6, 6:3.

Meč Amerikanca i Australijanca trajao je gotovo tri i po sata, a koliko je sve bilo "blizu" govori i ukupan broj osvojenih poena - 150:149 u korist Džonsona.

Nemački teniser Jan Lenard Štruf je u drugom kolu pobedio Amerikanca Tejlora Frica u četiri seta (6:4, 6:3, 5:7, 7:6) i u narednoj rundi čeka Kazahstanac Mihail Kukuškin.

Kukuškin je savladao Amerikanca Džona Iznera, posle pet setova – 6:4, 6:7, 4:6, 6:1, 6:4. Podsetimo, Izner je branio polufinale iz prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: