Berdih eliminisao Federera!

Češki teniser Tomaš Berdih eliminisao je šestostrukog šampiona Vimlbdona Rodžera Federera sa 3:1, po setovima 6:4, 3:6, 6:1, 6:4 posle 155 minuta igre.

Izvor: B92

Sreda, 30.06.2010.

16:57

Default images

Ovim porazom Federer će po prvi put izostati sa muškog finala, po prvi put od 2002. godine kada je bio eliminisan u prvoj rundi. Federer je uspeo da sačuva jednu meč loptu, ali je Berdih plasman u polufinale obezbedio sjajnim forhend vinerom.

Bila je to treća pobeda Berdiha nad Švajcarcem u karijeri.

"Neverovatno je igrati na ovom terenu, sa ovako velikim igračem kao što je Rodžer, stvarno je neverovatno. Ovo je bio najteži meč u mojoj karijeri", rekao je Berdih posle velikog trijumfa.

Prvi značajniji poen u meču Berdih je imao u sedmom gemu kada je Federerov bekhend promašio polje, posle čega je Čeh poveo sa 4:3. Još jedna greška Švajcarca, "poklonila" je prvi set Čehu posle 34 minuta igre.

Berdihu je "proradio" forhend u drugom setu, ali je šestostruki šampion Vimbldona brzo napravio brejk i došao do 2:0, nakon čega je ubrzo izjednačio u setovima.

U trećem setu Berdih je nastavio sa dobrom igrom, a brejkom u drugom gemu došao je do 2:0. Serijom vinera, češki teniser je "počistio" Federera sa 6:1.

Da ima jake nerve, Berdih je pokazao u petom gemu četvrtog seta pri 0-40 i 2:3 za Federera, vrativši se u igru. Ključni momenat dogodio se u sedmom gemu kada je Čeh sjajnim forhendom naterao Federera na grešku, napravivši brejk za 4:3. Iako je u nastavku dozvolio Federeru da uzvrati brejkom. Berdih je sačuvao koncentraciju i došavši do treće pobede u karijeri nad Švajcarcem.

Berdihov rival u polufinalu biće srpski teniser Novak Đoković koji je savladao Lu Jen-Hsuna iz Kineskog Tajpeha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: