SP: Drugi poraz Srbije u Trstu

Odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je drugi poraz na Svetskom prvenstvu u Italiji.

Izvor: JT

Ponedeljak, 27.09.2010.

22:48

Default images

Srbija je u trećem kolu prve faze poražena od Poljske rezultatom 3:1, po setovima 25:19, 25:18, 21:25 i 25:23, posle jednog sata i 34 minuta igre.

Srbija će takmičenje nastaviti u grupi H u Milanu sa Meksikom i Kubom.

Takmičenje u grupi F, koja je bila smeštena u Trstu, izabranici Igora Kolakovića završili su sa jednom pobedom i dva poraza, ali im je to bilo dovoljno za drugo mesto u grupi. Na čelu se našla Poljska, a plasman u dalju fazu izborila je i Nemačka, dok je Svetsko prvenstvo u prvoj rundi završila Kanada.

Druga faza takmičenja selekciju Srbije očekuje već u sredu, kada je na programu duel sa Kubom. U četvrtak je dan pauze za naše odbojkaše, dok se u petak sastaju sa nacionalnim timom Meksika. Detaljna satnica tih mečeva biće naknadno objavljena. Bodovi iz prvog kruga takmičenja se ne prenose, a plasman u treću rundu obezbediće dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe.

Na početku meča viđena je izjednačena igra na obe strane, igralo se poen za poen, a na prvi tehnički tajm aut Poljaci su otišli s prednošću od 8:7. Poljaci su potom krenuli malo agresivnije, ali su uspevali da dođu do prednosti od dva poena u nekoliko navrata, sve do povratka sa drugog taj auta, kada je Miljković sa dve greške zaredom doneo prednost svojim protivnicima od 17:14.

Zahvaljujući greškama srpskih reprezentativaca Poljaci su došli do prednosti od 20:16, što je Igora Kolakovića nateralo da zatraži tajm aut, a potom još jedan odmah posle sledećeg poena, koji je takođe Poljska dobila. Ipak, to je malo urodilo plodom jer su Poljaci vrlo brzo priveli set kraju, za 25:19.

U drugom setu viđena je skoro ista slika i ponovo su Poljaci prelomili na polovini seta, a potom bez većih problema povećali na 2:0. Na početku trećeg seta viđena je neka druga reprezentacija Srbije, koja je povela sa 9:5, ali potom dozvolila protivniku da se vrati. Ipak, usledio je povratak Kolakovićevih izabranika koji su održavali prednost do maksimalnih pet razlike za 23:18, a potom su poenom Bojana Janića smanjili na 2:1 rezultatom 25:21 u trećem setu.

Početak četvrtog seta protekao je u ujednačenoj igri na obe strane, ali su Poljaci otišli s prednošću od dva poena na prvi tehnički tajm aut. Poljska je potom održavala prednost, došla i do pet razlike za 15:10, ali su naši uspeli da smanje smanje na jedan poen i zadrže se u igri skoro do kraja, kada se vodila velika borba do poslednjeg poena, ali su Poljaci imali više sreće i zasluženo su slavili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: