Šarčević: "U životnoj sam formi"

U Barseloni će se od 26. jula do 1. avgusta održati Evropsko prvenstvo u atletici, a jedan od 14 predstavnika Srbije biće desetobojac Igor Šarčević.

Izvor: AK

Sreda, 14.07.2010.

11:29

Default images

Šarčević je normu za EP ispunio u junu pobedom na ekipnom prvenstvu evrope u višebojima 2. lige u Tel Avivu sa 7921 bodom. Norma je iznosila 7725 bodova.

Član bob tima Srbije sa Olimpijksih igara iz vankuvera, oborio je lični rekord za 400 bodova i najavio dobru fprmu pred Barselonu.

Atletičar Vojvodine prešao je težak put ove sezone.

"Prvi deo sezone bio je dosta naporan. Bio sam u radnom odnosu i to me je ometalo u razvoju kao sportiste. Moramo sam da radim. Pored posla imao sam treninge dva puta dnevno pa je bilo teško. Imao sam i nekoliko pehova i povreda pa nisam mogao ni redovno da treniram. Sada kada ne radim znatno je lakše.“

Trenutno je u vrhunskoj formi.

"Iz takmičenja u takmičenje sam sve bolji. Održavam sve tehnike, ponavljamo ih na svakom treningu. Učešće u bob timu na ZOI dosta mi je pomogao što se tiče brzine. Ne mogu reći da mi neka disciplina ide lošije od drugih. U životnoj sam formi“.

Šarčević će u Barseloni imati žestoku konkurenciju, a glavni favorit je Čeh Roman Šebrle.

"Takmičenja su mi 28. i 29. jula, a počinju u 10 časova i traju do 22. Imaćemo prostorije u kojima ćemo moći da se odmaramo i masiramo pošto je pauza između nekih disciplina i dva sata. Što se tiče vremena, i kod nas je vruće, pa mi visoka temperatura neće predstavljati problem. Konkurencija je stvarno jaka. Ima dosta novajlija koji su ove sezone popravili lične rezultate. Očekujem da uđem među deset i ostvarim rezultat iznad 8000 bodova. Napašću i državni rekord koji iznosi 8056 poena. Neuspeh će biti samo ako ne završim takmičenje“, istakao je Šarčević.

Pored Šarčevića Srbiju će u Barseloni predstavljati još 13 takmičara: Olivera Jevtić (maraton), Biljana Topić (troskok), Ivana Španović (skok u dalj), Dragana Tomašević (disk), Marina Mućan (1.500m), Tatjana Jelača (koplje), Jelena Jotanović (100m prepoen), Mila Andrić (400m prepoen), Mihail Dudaš (desetoboj), Asmir Kolašinac, Milan Jotanović (kugla), Goran Nava (1.500m), Predrag Filipović (50km hodanje).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: