EL: Makabi - Partizan (utorak, 20h)

Košarkaši Partizana igraju u utorak od 20 časova prvi meč plejofa Evrolige protiv Makabija u Tel Avivu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

19:29

Default images

Srpski šampion će treću godinu uzastopno da se bori za plasman na fajnal for koji se ove sezone igra u Parizu. ’Crno-beli’ su ove godine već premašili očekivanja sa početka sezone, pa bi u duelu sa ’Ponosom Izraela’ trebalo da igraju bez rezultatskog pritiska. Ipak, svi, pa i sami košarkaši se nadaju da će uspeti da prvi put posle 12 godina odvedu Partizan, i uopšte neki srpski klub u završnicu takmičenja.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je u nedelju pred put u Izrael da je njegova ekipa bila praktično otpisana posle žreba u kojem su se ‘crno-beli’ našli u grupi sa Barselonom, Panatinaikosom i Marusijem, ali da je Partizan pokazao kvalitet, za koji veruje da će pokazati i u predstojećim duelima sa Makabijem.

Plejmejker Partizana Aleksandar Rašić izjavio je da je svestan šta njegovu ekipu očekuje u Tel Avivu i da veruje da će njegov tim uspeti da se prilagodi igri višestrukog prvaka Evrope.

Košarkaš Makabija David Blutental rekao je u intervjuu za B92 da njegov tim svakako očekuje pobedu nad Partizanom i plasman na F4 u Pariz.

Partizan je pobedio u poslednjem meču pred plejof Evrolige Široki Brijeg 80:69, dok je Makabi protiv Hapoela Holona (104:87) spremao taktiku za ‘crno-bele’.

Prva dva meča Partizan će protiv Makabija igrati u njegovoj ’Nokia areni’ kakpaciteta 11.700 mesta u utorak 23. i četvrtak 25. marta. Treći meč igraće se u beogradskoj ’Areni’ 30. maarta, a ukoliko ni jedna ekipa do tada ne zabeleži tri pobede igraće se i četvrti meč (1. april) u srpskoj prestonici. Ako posle njega bude 2:2 u pobedama, majstorica će se igrati u Tel Avivu 7. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: