PL: Biti ili ne biti za Arsenal

Ovog vikenda igraju se mečevi 25. kola Premijer lige, a u centru pažnje biće dva gradska derbija, londonski Čelsi - Arsenal i merzisajdski Liverpul - Everton.

Izvor: B92

Petak, 05.02.2010.

20:47

Default images

Čelsi i Arsenal mogu mnogo toga da reše kada je u pitanju borba za titulu jer bi 'tobdžije', posle poraza od Mančester junajteda u prošlom kolu, novim neuspehom šanse za prvo mesto svele na minimum. Liverpul sa druge strane mora da pobeđuje ukoliko želi bar u Ligu šampiona, dok Everton, takođe, traži bodove za Evropu.

I dok tri od četiri glavna kandidata za titulu igraju derbije, aktuelni šampion Mančester junajted, koji je u velikoj formi, dočekuje fenjeraša Portsmut koji je nedavno završeni zimski rok uglavnom koristio za prodaju nego za kupovinu igrača, a 'pompejci' u nastavak ne baš blistave sezone ulaze i sa novim vlasnikom Belramom Čainraijem iz Hong Konga koji, takođe, planira da proda klub pošto ga stabilizuje.

Jedan od zanimljvijih duela kola, koji bi u nekoj drugoj situaciji bio i derbi vikenda, odigraće Totenhem i Aston Vila. 'Spursi' su trenutno četvrti na tabeli sa samo dva boda više od Vile koja je sedma. Oba tima svakako žele plasman u Ligu šampiona. Iako su dueli ova dva tima u Londonu u prošlosti donosili veliki broj golova (4:4, 5:1), na poslednja tri meča postignuta su samo tri gola (1:0, 1:1, 0:0). Totenhem nikako da stabilizuje formu u poslednje vreme jer je pobedio samo dva puta u poslednjih pet utakmica, dok Aston Vila pre sedam dana pobedom nad Fulamom (2:0) prekinula niz od četiri meča bez trijumfa.

Mančester Siti od dolaska Roberta Manćinija na mesto trenera igra fenomenalno, a na poslednjih pet od šest utakmica je pobedio. 'Građani' u ovom kolu gostuju Hal Sitiju koji su u gostima poslednji put pobedili pre 101. godine.

Sanderlend je ušao u crnu seriju pa već osam kola ne zna za pobedu što je 'crne mačke' približilu začelju tabele. Ipak, u goste na stadion 'Svetlosti' dolazi Vigan Vladimira Stojkovića koji je, takođe, daleko od dobre forme (jedna pobede u poslednjih pet mečeva).

Premijer liga, 25. kolo:
13:45h Liverpul - Everton
16.00h Stouk - Blekburn
16.00h Sanderlend - Vigan
16.00h Barnli – Vest Hem
16.00h Mančester junajted - Portsmut
16.00h Bolton - Fulam
16.00h Hal – Mančester siti
18.30h Totenhem – Aston Vila

nedelja:
14:30h Birmingem – Vulverhempton
17.00h Čelsi - Arsenal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: