JJ izgubila dobijeno u Pekingu

Jelena Janković izgubila je dobijen meč na startu turnira u Pekingu od domaće teniserke Peng Šuai 6:4, 5:7 i 2:6.

Izvor: B92

Utorak, 06.10.2009.

12:35

Default images

Jankovićeva je imala priliku da na sopstveni servis reši meč u drugom setu, ali je posustala i prepustila pobedu svojoj protivnici posle sat i 57 minuta igre. Srpska teniserka je i pored povrede zgloba, zbog koga je morala da preda finale Tokija, igrala dobro sve do finiša drugog seta.

Jankovićeva je pri rezultatu 5:3 u drugom setu propustila veliku priliku da na sopstveni servis obezbedi plasman u 3.kolo.

Međutim, tada je došlo do velike promene na terenu, srpska teniserka je uz velike bolove zbog povrede zgloba nastavila meč, ali je posle novog brejka i 1:1 u setovima, bilo prilično izvesno da će Peng biti pobednik ovog duela.

Nakon prvog, vrlo teškog gema trećeg seta u kome je sprečila brejk, Jelena Janković nije više mogla da parira Kineskinji, koja je svojevremeno bila i najbolja igračica najmnogoljudnije zemlje sveta.

Jelena Janković je tokom oktobra 2008. osvojila turnir u Moskvi, ti bodova se zbog promene kalendara "brišu" srpskoj igračici ,tako da rano ispadanje u Pekingu znači i gubitak velikog broj bodova. Ostaje i pitanje da li će uspeti da se oporavi od povrede zgloba desne ruke, a od učinka Vere Zvonareve i Flavije Penete zavisi i da li će srpska teniserka obezbediti mesto u Dohi na završnom turniru sezone koji se igra krajem oktobra.

Za razliku od Dohe, Jelenu ne očekuje osetniji pad na svetskoj rang-listi, s obzirom na to da može da je pretekne samo Beloruskinja Viktorija Azarenka koja je u utorak takodje izgubila od Marije Šarapove 6:3,6:7 (5:7), 7:5. Ruskinja je naredna protivnica Peng.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: