Vilander: Novaku treba RG da bi bio među najvećima

Sedmostruki osvajač Gren slem titula Mats Vilander smatra da će Novak Đoković ove sezone uzeti Zlatni slem – sva četiri najveća turnira i zlato na OI.

Izvor: SO

Ponedeljak, 16.05.2016.

08:45

Vilander: Novaku treba RG da bi bio među najvećima
Getty Images

“Štefi Graf je to uradila 1988. godine, pratio sam pomno njene igre i to je bilo zaista neverovatno, ali mislim da Novak može i da će najverovatnije to i ostvariti“, rekao je Šveđanin, koji sada radi kao komentator Evrosporta.

“Đoković i Mari su glavni favoriti na Rolan Garosu, zajedno sa Nadalom. Možda Rafa nije igrao sjajno, ali imao je dobru sezonu na šljaci i dobar meč sa Đokovićem – on ima samopouzdanje u Parizu i igra se na tri dobijena seta, biće teško sa Rafom“, dodao je Vilander.

Mari igra sjajno na šljaci – polufinale u Monte Karlu, finale u Madridu i titula u Rimu.

“Mari je uradio mnogo stvari. Može li da osvoji Gren slem? Uzeo je US open 2012. godine. Može li da osvoji Vimbldon? Uradio je to. Osvojio je i OI i Dejvis kup, tako da nema razloga da ne osvoji i Rolan Garos. Mislim da mu odgovara što se igra na tri dobijena seta, iako je u poslednje vreme loše prolazio sa Đokovićem u tom formatu“.

Vilander je tri puta osvojio Rolan Garos – 1982, 1985. i 1988. godine.

“Nijednom od ta tri puta nisam osvojio turnir na šljaci pre toga. Važno je da budeš svež i da dođeš sa samopouzdanjem. Ono dolazi sa titulom u Parizu, jasno je da ga Nadal ima mnogo, a Đoković je pod pritiskom jer mu je potrebno da osvoji Rolan Garos kako bi postao jedan od najboljih svih vremena“, zaključio je Vilander.

Rolan Garos počinje u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: