Preminuo Slobodan Santrač

Legendarni jugoslovenski fudbaler i trener Slobodan Santrač preminuo je u subotu u 70. godini od posledica srčanog udara.

Izvor: JT

Subota, 13.02.2016.

21:07

Preminuo Slobodan Santrač

Santrač je ostavio veliki trag u fudbalu na ovim prostorima, a ostaće upamćen kao najbolji strelac lige Jugoslavije sa 218 golova, kao i OFK Beograda, u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Pored za ’Romantičare’, branio je boje Grashopera, Partizana i Galenike iz Zemuna. Za reprezentaciju Jugoslavije je odigrao osam utakmica i postigao jedan gol.

Bio je selektor Jugoslavije od 1994. do 1998. godine i to mu je bio prvi trenerski posao. Pod njegovim vođstvom, reprezentacija Jugoslavije je na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine stigla do nokaut faze.

Potom je bio i selektor Saudijske Arabije i Makedonije, a vodio je i kineske klubove Šandong, Čangšu, Đingdao i Šanksi, koji mu je bio poslednji klub, a od 2011. godine je bio bez angažmana.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: