Rusi protestuju zbog nastavka meča

Ruska fudbalska unija uložiće protest zbog odluke da utakmica između Crne Gore i Rusije u Podgorici bude nastavljena posle prvog prekida.

Izvor: JT

Subota, 28.03.2015.

12:24

Default images
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Taj duel kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj prekinut je već u prvom minutu, kada je golman ruske reprezentacije Igor Akinfejev pogođen sa tribina bakljom u glavu. Akinfejev je potom prebačen u Klinički centar Crne Gore, gde je srećom konstatovano da nema teže povrede.

Meč je nastavljen posle nešto više od pola sata, uz upozorenje da će ako dođe do još nekog incidenta odmah biti potpuno prekinut.

Sredinom drugog poluvremena ruski reprezentativac Dmitrij Kombarov prijavio je glavnom sudiji da je pogođen oštrim predmetom s tribina, te je meč definitivno prekinut u 67. minutu. U tom trenutku je rezultat bio 0:0.

Selektor ruske reprezentacije Fabio Kapelo ocenio je da je utakmica trebalo da bude prekinuta odmah posle prvog incidenta, dodajući da su on i svi igrači to očekivali, prenosi ruska novinska agencija „Tas“.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je za „Tas“ da je sudijska odluka da definitivno prekine meč između Crne Gore i Rusije bila sasvim razumna, kao i da su sve njegove odluke izgledale dosledno.

Igranje u situaciji kao što je bila ova bilo je teško, ali momci su se držali čvrsto. I imali su šanse za gol. Trenutno je najvažnije zdravstveno stanje Igora Akinfejeva. Sudija je bio dosledan. On je upozorio da će meč biti prekinut, ako se nastave nemiri. Uradio je kao što je i obećao“, istakao je Mutko.

Tas navodi da bi Evropska fudbalska federacija mogla (UEFA), prema disciplinskim pravilima, mogla da registruje utakmicu pobedom Rusije sa 3:0. UEFA je na svom sajtu objavila da čeka izveštaj glavnog sudije i delegata kako bi započela istragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: