ABA: Mega pobedila Budućnost!

Košarkaši Mega Leksa napravili su veliko iznenađenje pobedom protiv Budućnosti sa 96:84 u 20. kolu ABA lige.

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

20:39

Default images
Beta/Mega Leks/Jovan Azdejkoviæ

Izabranici Dejana Milojevića su tim trijumfom, svojim osmim ove sezone, prekinuli niz od četiri poraza, a ujedno su i zakomplikovali borbu za plej-of.

Mega je Podgoričanima nanela peti poraz ove sezone, posle kojeg im drugo mesto u regionalnom takmičenju nije zagarantovano, u borbi sa Cedevitom i Partizanom, koji su trenutno u dobroj formi.

Domaći tim je u prepunoj hali “Pinki” u Sremskoj Mitrovici imao dva potpuno različita poluvremena. U prvom je bio u podređenom položaju, a potom je usledilo buđenje i sjajna igra, zahvaljujući kojoj je Mega stigla do prve pobede u 2015. godini.

Prva četvrtina donela je izjednačenu borbu, ali je Budućnost bila ta koja je diktirala tempo. U drugom periodu Mega je već bila bolja, da bi u trećem pokazala svu svoju snagu.

Mega je u pojedinim trenucima drugog poluvremena imala i ubedljivu prednost, kao u 35. minutu kada je vodila 82:68. Od tada, gosti su pokušali da se primaknu, Omar Kuk je bio najviše raspoložen u redovima Budućnosti, ali su Milojevićevi igrači bili dovoljno pribrani da bi zasluženo slavili.

Megu je do trijumfa predvodio Dejan Musli sa 25 poena i 12 skokova, Marko Kešelj je upisao 18 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Danilo Nikolić meč završio sa 16 poena i sedam skokova. Zapaženu partiju imao je i Rade Zagorac, koji je postigao ključne poene u poslednjim trenucima susreta, a utakmicu je završio sa 13 poena.

U timu Budućnosti, Suad Šehović je imao 23 poena, Džejms Rejnolds je dodao 16 poena, sedam skokova i pet asistencija, a Darko Planinić takođe 16 poena. Kuk je imao 12 poena i deset asistencija u poraženoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: