Dopingovala paraolimpijca iz osvete

Međunarodni paraolimpijski komitet ukinuo je suspenziju azerbejdžanskom dizaču tegova jer je otkriveno da mu je doping podmetnut.

Izvor: B92

Petak, 08.11.2013.

15:43

Default images

Gunduz Ismajlov suspendovan je zbog pozitivnog rezultata na POI u Atini 2004, jer je bio pozitivan na anabolički steroid.

Devet godina kasnije pojavili su se „novi i veoma relevantni dokazi“, koji su potvrdili da mu je zabranjenu supstancu u piće sipala bivša devojka, u znak osvete zbog raskida.

Ismajlov je prethodno dobio dvogodišnju suspenziju zbog pozitivnog rezultata na POI 2000. u Sidneju, gde je osvojio zlato i oborio svetski rekord.

U Atinu je stigao čist, ali mu je bivša devojka, koja se takođe takmičila na igrama, sipala stanazolol u piće u olimpijskom selu. Ona je to priznala na sudu u Bakuu.

Pošto mu je to bila druga kazna, suspendovan je doživotno. Sada je suspenzija ukinuta i Ismajlov može ponovo da se takmiči.

Okolnosti su zaista neobične i zbog toga je ovo jedinstven slučaj“, rekao je Toni Paskval, čelnik komiteta za borbu protiv dopinga u MPK.

Njih dvoje su raskinuli 2003, posle čega su ostali u dobrim odnosima, ali je ona odlučila da mu se osveti na taj način. Prestup je priznala tek kada su Ismajlov i njegov advokat sproveli istragu“.

Testovi u Atini obavljeni su pre početka takmičenja u dizanju tegova, pa Ismajlov nije ni nastupio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: