Nova pobeda Zvezde, prvenac Babalja

U poslednjoj utakmici sedmog kola Jelen Superlige koja je odigrana u subotu Crvena zvezda je na "Marakani" sa 3:1 (2:0) pobedila Smederevo.

Izvor:

Subota, 29.09.2012.

19:02

Default images

Crvena zvezda posle četiri teška gostovanja (Kragujevac, Novi Sad, Kula, Niš) i četiri pobede kao domaćin zabeležila petu pobedu u nizu, a već u sredu "crveno-beli" putuju u Ivanjicu da sa Javorom odigraju odloženu utakmicu prvog kola.

U prvoj utakmici sedmog kola Partizan je u derbiju pobedio Vojvodinu u Novom Sadu sa 2:0, a izveštaje i rezultate sa ostalih utakmica sedmog kola možete pročitati ovde.

Crvena zvezda je povela u 17. minutu preko Luke Milunovića, Nikola Mikić je u 45. minutu duplirao prednost Zvezde, a Eli Babalj je u svom debiju na Marakani, na svom trećem meču dresu Zvezde (Bordo, Novi Pazar) uspeo da postigne gol za 3:0 u 89. minutu posle odličnog dodavanja Darka Lazovića. Gosti su u finišu meča ipak uspeli da savladaju Bajkovića preko rezerviste Uroša Momića.

Tekstualni prenos meča mogli ste da pratite na našem sajtu.

Prvi šut u okvir gola uputio je kapiten Zvezde Nenad Milijaš u trećem minutu, ali nije bilo opasnosti po gol golmana Živkovića. Dva minuta kasnije Darko Lazović je šutirao visoko preko gola.

U narednih pet minuta napadač Smedereva Rade Veljović je u dve situacije mogao da postigne gol. Prvo je u osmom minutu sam sa pet metera šutirao visko iznad prečke gola Bajkovića, a onda je dva minuta kasnije oklevao pri šut posle kontranapada, pa je Luka Milivojević uspeo da ukliza i otkloni opasnost pred golom Zvezde.

Kazna za promašaje Veljovića usledila je 17. minutu. Sjajno je sa svoje polovine terena krenuo Filip Kasalica i posle pretrčanih 50ak metara pokušao da proigrao Mudrinskog, njegov pas je presečen, ali je Kasalica u padu uspeo da loptu doda Milunović, koji je odlično zalomio defanzivca gostiju i preciznim udarcem iskosa sa leve strane šesnaesterca savladao Živkovića za 1:0.

U narednih pet minuta igra se odvijala na sredini terena. Lazović je u 23. minutu izveo slobodan udarac, ali je pogodio živi zid. Slična situacija usledila je i pet minuta kasnije, ali je ovoga puta sa 30ak metara Milijaš pogodio živi zid.

U periodu između 32. i 34. minutu Zvezda je uputila tri šuta ka golu Živkovića, ali su Milivojević, Milunović i Mikić bili neuspešni. Smederevci posle šansi Veljovića u prvih deset minuta utakmice nisu uspeli da stvore priliku pred golom Bojkovića.

Crvena zvezda je povela sa 2:0 u 46. minutu kada je Nikola Mikić solo prodorom stigao do šesnaesterca i sa desetak metara savladao Živkovića koji je bio loše postavljen i nije uspeo da zaustavi ne preterano jak šut Mikića.
crvenazvezdafk.com
Početak drugog poluvremena obeležio je Ognej Mudrinski. Mikić je centrirao sa desne strane, a Mudrinski je u padu sa igračem iza sebe uhvatio loptu „makazicama“ i pogodio prečku.

Smederevci do sredine drugog poluvremena nisu uspeli da upute šut ka golu Bajkovića. U 65. minutu kombinovali su Kasalica, Mikić i Lazović, a „osmica“ Zvezde je šutirala pravo u golmana Živkovića. I tri minuta kasnije je Lazović mogao da postinge gol, pošto je Milijaš progirao Kasalicu, crnogorski reprezentativac je uočio Lazovića koji je ponovo bio zamalo neprecizan.

Trener Zvezde je u 84. minutu na teren poslao Elija Babalja koji je debitovao u crveno-belom dresu na „Marakani“.

U 88. minutu posle samo četiri minuta provedena na terenu, Eli Babalj je postigao prvi gol. Sjajno ga je kroz sredinu proigrao Lazović, a Australijanac je lako u situaciji „jedan na jedan“ savladao Živkovića.

Samo minut kasnije i Smederevci su uspeli da postignu gol iz prve prilike u drugom poluvremenu. Rezervista Uroš Momić je istrčao u polukontri i savldao Bajkovića za konačnih 3:1.


Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Maijailović (Jovanović), Mladenović, Milivojević, Lazović, Milijaš, Milunović (Savićević), Kasalica, Mudrinski (Babalj).
Smederevo: M. Živković, Radovanović (Miljković), Opančina, Miović, Lazarevski, Nikolić, Vukašinović, Stojaković, D. Živković, Krmar (Momić), Veljović (Đorđević).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: