Mančester Siti - Porto (B92, 18.00)

U sredu se igra prvi revanš meč 1/16 finala Lige Evrope u kojem Mančester siti dočekuje Porto, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 21.02.2012.

18:51

Default images

Ekipa Roberta Mančinija je pre pet dana ostvarila prednost sa 2:1 na “Dragau“, a ukoliko Portugalci žele da ostanu u igri za odbranu trofeja moraju da prekinu istorijsku tradiciju.

Naime, Porto nikada nije slavio u Engleskoj u nekom takmičarskom meču. Utakmica se igra u sredu od 18.00 časova uz prenos na TV B92.

Trener “građana“ Roberto Mančini nema problema sa povređenim igračima tako da ima veliki izbor igrača na raspolaganju.
Beta/AP
"Odigrali smo dobro prvu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu kada smo imali nekoliko šansi za gol. Svaka utakmica je opasna na svoj način, dobro je što imamo 2:1, ali mislim da je bolje razmišljati kao da je 0:0. Porto je odličan tim i biće ovo teška utakmica. Moramo da igramo dobro", rekao je Mančini koji nije želeo da priča o Karlosu Tevesu, već samo o meču sa Portom.

Argentinac Serhio Kun Agueru doneo je Sitiju pobedu u Portu, pa bi mogao da bude starter u sredu. U timu bi takođe mogli da vidimo i srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, kao i bivšeg štopera Partizana Stefana Savića.

Vezni igrač Samir Nasri istakao je da je tim odlučan da podigne dva trofeja na kraju sezone, i veruje da bi mogli da igraju i finale Lige Evrope u Bukureštu u maju.

"Više ne možemo da igramo za Karling kup ili FA kup, ali i dalje igramo dva takmičenja koja pokušavamo da osvojimo. Mi smo tim koji je gladan uspeha i želimo da osvajamo titule. Neki od nas nisu osvojili ništa u karijeri i zato smo došli u Siti. Imamo igrače koji žele da osvoje trofeje i ostvare svoje snove", rekao je Francuz koji je imao impresivan start 2012. godine sa brojnim asistencijama i nekoliko važnih golova.
Beta/AP
Italijanski stručnjak je iznenadio mnoge kada je u prvom meču u Portu izveo najjači sastav s obzirom da se žetstoko bori za titulu u Premijer ligi.

Međutim, s obzirom da Siti brani 2:1 sa “Dragaa“ očekuju se neke izmene u timu u odnosu na pomenuti meč. Pored navedenog dvojca iz Srbije i Crne Gore, novo ime u startnoj postavi mogli bi da budu i Adam Džonson i Džejms Milner.

Sa druge strane, aktuelni šampion Lige Evrope, Porto neće moći da računa na defanzivca Danila koji je povredio ligamente kolena u duelu sa Tureom prošle sedmice i pauziraće oko šest nedelja.

Trener Viktor Pereira još uvek ne može da računa na duže odsutnog Emidia Rafaela, dok u LE pravo nastupa nema Mark Janko, tako da će napraviti samo jednu izmenu u odnosu na prvi duel.

Očekivane postave:

Mančester siti (4-4-2): Hart – Ričards, Kompani, Savić, Kolarov – Milner, Ture, Beri, Džonson – Aguero, Džeko

Porto (4-3-3): Elton – Maikon, Otamendi, Rolando, Pereira – Gonsales, Mutinjo, Fernando – Rodriges, Hulk, Varela

Meč na stadionu “Itihad” u Mančesteru igra se u sredu od 18.00 časova uz direktan prenos na televiziji B92. Glavi sudija biće Nemac Volfgang Štark.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: