Jelena posle dva sata do pobede

Srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Edinu Galovic iz Rumunije sa 2:6, 6:4, 6:3 u drugom kolu turnira u Čarlstonu.

Izvor: SO

Utorak, 13.04.2010.

22:32

Default images

Meč je trajao dva sata, a Jankovićeva je uspela da se oporavi posle lošeg početka i preokretom dođe do trijumfa. To je bila treća pobeda Srpkinje u četiri meča sa Edinom Galovic, trenutno 127. teniserkom na svetu. Rivalka u borbi za četvrtfinale Jeleni će biti pobednica iz meča Mihaela Krajiček – Jevgenija Rodina. Jankovićeva je 2007. osvojila turnir u Čarlstonu pobedivši Safinu u finalu.

Mnogo teže nego što se očekivalo, Jelena je izašla na kraj sa Rumunkom, koja je u prvom setu uspela da neutrališe sve tri brejk lopte koje je imala srpska teniserka. Sa druge strane, iskoristila je dve od pet svojih šansi i povela u setovima.

U drugom setu Jankovićeva je od starta stvorila prednost, bolje je servirala i zasluženo izjednačila. U odlučujućem setu se na početku igralo izjednačeno, a Jankovićeva je ključni brejk napravila u petom gemu i potom došla do trijumfa.

Sa Mihaelom Krajiček (21), trenutno 143. na WTA listi, Jankovićeva je igrala 2006. u Hertogenbošu i tada je predala meč Holanđanki pri rezultatu 5:5.

Protiv Jevgenije Rodine, trenutno 124. teniserke sveta, Jelena još nije igrala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: