Bežanija iznenadila Partizan!

Izvor: B92

Sreda, 02.04.2008.

17:26

Default images

Odigrane su utakmice 23. kola Meridijan superlige. Bežanija je iznenadila vodeći Partizan pošto je na gostovanju u Humskoj remizirala 2:2. Borac i OFK Beograd odigrali su bez golova, Čukarički je savladao Banat 2:0, Smederevo je u gostima bilo bolje od Mladosti iz Lučana minimalnim rezultatom, a Vojvodina je bila ubedljiva protiv Hajduka iz Kule 4:1. Drugoplasirana Crvena zvezda od 18 sati dočekuje kruševački Napredak.

"Crno-beli" su tako dopustili drugoplasiranoj Zvezdi da se eventualnom pobedom na utakmici sa Napretkom približi lideru Meridijan superlige na pet bodova zaostatka.

Partizan je pobedu nad Bežanijom ispustio u 87. minutu, kada je Ibrahim Some iskoristio pogrešan pas Moreire ka Ivanu Obradoviću, prevario golmana "crno-belih" Darka Božovića i doneo gostima izjednačenje od 2:2.

Bežanija je prva i stigla do vođstva iako je Partizan već u 12. minutu imao priliku da povede sa penala dosuđenog zbog prekršaja Nenada Vanića nad Nenadom Đorđevićem. Brazilac Žuka, ipak, nije bio uspešan.

Gosti su to iskoristili i golom Miloša Kolakovića u 33. minutu poveli sa 1:0, da bi Đorđević, samo dva minuta kasnije, svojim četvrtim golom za Partizan u prolećnom delu sezone, iskoristio drugi penal za domaće i izjednačio na 1:1.

Drugi penal za Partizan dosuđen je zbog prekršaja Nemanje Ilića nad Obradovićem.

Partizan je do kraja poluvremena uspeo i da duplira vođstvo, pošto je Moreira u 45. minutu postigao "evrogol".

Bežanija je prvu priliku za izjednačenje imala u 65. minutu kada je sudija Dragomir Stanković pokazao i treći penal na utakmici, pošto je Božović oborio Somea. Božović se, međutim, iskupio odbranivši šut Kolakovića sa "bele tačke".

Some je, ipak, kasnije nadomestio propuštenu šansu, postavio konačan rezultat, a odmah potom je i isključen jer je zbog slavlja dobio drugi žuti karton.

Partizan je u dosadašnjem toku sezone osvojio 54 boda, Zvezda 46, a trećeplasirana Vojvodina 43.

Vojvodina je u Novom Sadu ubedljivo pobedila kulski Hajduk sa 4:1 iako su gosti preko Nenada Todorovića prvi stigli do gola, u 18. minutu.

Novosađani su, ipak, u nastavku igre potpuno preuzeli kontrolu na terenu i ubedljivo došli do tri boda.

Dvostruki strelac za Vojvodinu, u 22. minutu i u sudijskoj nadoknadi, bio je Dušan Tadić. U listu strelaca se sa penala u 36. minutu upisao i Vladimir Buač, dok je prvi gol za seniorsku ekipu Vojvodine u 89. minutu postigao i kadetski reprezentativac Srbije, 17-godišnji Danilo Aleksić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: