Piksi odbrusio Vidiću: Šta i da je 116 miliona?

Poslednjih dana, pored žreba za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, srpsku fudbalsku javnost "prodrmao" je sukob na relaciji FSS – Nemanja Vidić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2023.

23:12

Piksi odbrusio Vidiću: Šta i da je 116 miliona?
Foto: Starsport

Naime, proslavljeni reprezentativac naše zemlje i jedan od najboljih štopera u istoriji srpskog fudbala, optužio je selektora Dragana Stojkovića Piksija i njegov stručni štab da su u poslednje dve godine prihodovali čak 16.000.000 evra na ime bonusa za plasmane na velika takmičenja.

Piksi je pre žreba "spustio loptu" i najavio da će odgovoriti posle ceremonije u Hamburgu.

U međuvremenu je to učinio FSS, saopštenjem u kom je pitao Vidića "zašto baš sada?", a onda se, konačno, u punom izdanju, oglasio Dragan Stojković.

On je, u intervjuu za "Sportski žurnal", poručio da se radi o obmani javnosti i da ništa što je Vidić naveo – nije tačno.

"Nije. Ako Vidić izađe sa informacijom gde se pominju selektor i stručni štab, onda mora da stoji iza toga. Radi se o klasičnoj obmani i zbunjivanju javnosti. On u tim godinama i sa takvim ambicijama ne sme da dozvoli nešto tako. Na kraju krajeva, da sam zaradio ne 16, već 116 miliona evra, u čemu je problem? Čiji je to novac, ko je te pare uneo u Savez? Nije to državni novac? Mogu tačno da vam kažem koliko smo zaradili, ali čemu to. Postoje poreski organi, tačno se zna koliko smo platili njima. Ne znam da li je Nemanja izmanipulisan, da li postoji grupacija koja ga je navela da kaže tako nešto", rekao je Stojković u intervjuu za "Sportski žurnal".

Piksi, naime, tvrdi da nije zaradio sporne milione, naglašavajući i Vidićevo neznanje i lošu informisanost.

Takođe, među Piksijevim porukama Nemanji Vidiću je i to da je sve ovo mogao da razreši na Skupštini FSS, čiji je član, a gde se ne pojavljuje.

Piksi je dodao da je "Vidić postigao autogol tajmingom".

"Ne može da me povredi neko kao on koji ne radi ništa. Jako je ružno ono što je rekao. Pokazao je nepoštovanje prema meni. Kao selektor nisam mogao da mu pomognem, ni odmognem u želji da postane predsednik FSS. To nisu optužbe nego komentari koji ne priliče njemu. On je veliko fudbalsko ime, poštovao sam ga i uvek govorio lepo o njemu. Bili smo ponosni na njegove igre. Zatečen sam pre svega njegovim osnovnim neznanjem. Ako već pominje brojke, nekih 16 miliona, prvo mora dobro da se informiše. Treba neko da mu objasni i pojednostavi šta su bilansi, završni računi itd. Mesto za tu vrstu pitanja je sednica Skupština, čije je član", izjavio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

320 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: