Filip FIlipović: Da smo igrali samo protiv Zvezde, bilo bi 18:5

Novi Beograd je osvojio Kup Srbije u vaterpolu, pobedom nad Crvenom zvezdom u finalnoj utakmici rezultatom 18:15.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2023.

16:56

Filip FIlipović: Da smo igrali samo protiv Zvezde, bilo bi 18:5
Foto: Starsport/Peða Milosavljeviæ

Međutim, prema rečima legendarnog asa Filipa Filipovića, bilo je to njegovo najteže finale u karijeri.

A naigrao ih se baš dosta, jer je samo u klupskoj karijeri osvojio 37 trofeja.

"Ova utakmica, ali i sve ono što se prethodnih godina dešavalo Vaterpolo klubu Novi Beograd, čemu smo svi svedoci, bilo je pravo maltretiranje. Međutim, ove godine smo bili jači od svega. Rezultat je na kraju trebalo da bude 18:5, a ne 18:15, da smo igrali samo protiv ekipe Crvene zvezde. Nažalost, u tom finalu Kupa u Šapcu morali smo da se borimo i sa drugima i to je na neki način realnost srpskog vaterpola. Svi mi koji smo se vrartili iz inostranstva, a koji smo prethodnih godina igrali za reprezentaciju i dali nešto ovom sportu, nažalost moramo sada da živimo to kao neku novu realnost. Samim tim ovaj trofej vredi još više, a naravno da Novi Beograd kao klub i ja kao kapiten tima ne želimo da se na ovome zaustavimo", rekao je Filipović.

Novobeograđani su sada dodatno motivisani da napadnu i ostale trofeje, a pre svega u Ligi šampiona.

"Idemo ka tome da ono što je zacrtano bude i ispunjeno. Sa ovakvim zalaganjem i sa ovakvom energijom, možemo da se nadamo još većim uspesima. Pokazali smo da kada je pristup ovakav i kada je unutar ekipe energija na ovakvom nivou nebitno je ko je u sastavu, a ko nam je rival. Mogu to da budu jedan ili dva protivnika, pokazali smo da smo bolji od svih", poručio je emotivni Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: