Vezenkov: NBA je za Evroligu ono što je Evroliga za Evrokup

Sve bolji bugarski internacionalac u NBA ligi Saša Vezenkov poredio je kvalitet koji postoji u Evroligi sa onim na koji je naišao u najačoj ligi sveta.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2023.

16:00

Vezenkov: NBA je za Evroligu ono što je Evroliga za Evrokup
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Prethodni MVP najjačeg evropskog takmičenja je napravio zanimljivu paralelu dve lige, pa za NBA kaže da je u odnosu na Evroligu ono što je Evroliga za Evrokup.

Košarkaš Sakramenta je o tome disktutovao sa američkim novinarima posle još jednog meča u kojem je bio na visini zadatka, protiv Klipersa, u porazu.

Sa 13 poena i 5 skokova bio je među boljima u timu i nagovestio da za njega ono pravo tek dolazi.

"Ovde je, čini mi se, kao da sam iz Evrokupa došao u Evroligu, tako mi izgleda prelazak iz Evrolige u NBA. Teško je navići se, pronaći svoju komfort zonu, naučiti kako sve funkcioniše, kako se igra, kako zadobiti poverenje. Sa mojim radom, karakterom i mojom željom za pobedom i doprinosu timu, mislim da će sve biti u redu", poručio je Vezenkov.

O meču sa Klipersiam rekao je da je došao kao psoledica umora jer su Kingsi igrali i noć ranije.

"Bilo je očigledno da smo se emotivno ispraznili (protiv Voriorsa) i preokreta koji smo napravili. Pohvalimo i Kliperse, odigrali su sjajno. Mi nismo fizički odgovorili i dopustili smo im da šutiraju preko 50% za tri poena. Nedostajala nam je energija i mučili smo se defanzivno. Moramo biti bolji u mečevima koji se igraju dan za danom".

Pričao je i o svojoj igri u odbrani.

"Pokušavam da proučavam igru i igrače. Nikad neću biti ekstra defanzivac, da budemo iskreni, ali želim da budem dobar defanzivac i da pomognem timu. Radim na tome svaki dan, svaku utakmicu".

Vezenkova trener nije koristio na tri meča što mu nije lako palo.

"To teško pada svakom igraču, teško je i meni palo, ali moram uvek biti spreman. Imamo dubok roster i dobre igrače. Nije lako, dugo sam čekao ovu šansu kako bih mogao da pokažem koliko mogu i da pomognem ekipi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: