Vlahović se potpuno vratio, Kostić jedan od junaka Juventusa

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u polufinale Kupa Italije pobedom nad Laciom rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: SS

Četvrtak, 02.02.2023.

16:40

Vlahović se potpuno vratio, Kostić jedan od junaka Juventusa
Foto: Profimedia

"Stara dama" će se za finale boriti protiv najvećeg rivala Intera, dok će drugi polufinalni par činiti Fiorentina i Kremonese.

U jeku velike krize koja potresa klub iz Torina, vatru će malo ugasiti pobeda u svojevrsnom derbiju, uz povratak Dušana Vlahovića u startnoj postavu.

To je bio prvi start srpskog napadača još od oktobra i utakmice Lige šampiona protiv Benfike, kada je zaradio povredu koja ga je mučila na Mundijalu u Kataru, sve do kraja januara, odnosno, početka februara.

Uz napadača, na terenu je od starta bio i drugi srpski reprezentativac u crno-belom dresu, Filip Kostić, dok je Sergej Milinković-Savić meč počeo na klupi Rimljana. Utakmica je bila prilično tvrda i nezanimljiva u uvodnih 40-ak minuta. U tom periodu videli smo malo kvaliteta, malo rizika, praktično bez šansi, kao i dosta nervoze od strane Dušana Vlahovića.

A onda je u 44. minutu Filip Kostić namestio vođstvo Juventusa na veoma lep način. Odlično je nabacio loptu na peterac gde je štoper Bremer bio brži od golmana Mašimiana i glavom je smestio u praznu mrežu.
To je bio momenat koji je razdvojio dve ekipe pred odlazak na veliki odmor, a očekivalo se da će u nastavku na terenu biti i treći Srbin, popularni SMS.

Međutim, na njegov ulazak u igru čekalo se do isteka sat vremena igre, ali ni to nije doprinelo boljitku igre Lacija u preostalih pola sata fudbala.

Gosti su do kraja meča ostali bez praktično ijedne prave šanse, a uticalo je na to što je Ćiro Imobile u poluvremenu ostao u svlačionici, a Zakanji i Anderson sa Milinković-Savićem nisu bili preterano raspoloženi za igru.
Foto: Profimedia
Ni ofanzivni Juventusa nisu bili preterano agilni. Vlahović je na terenu ostao do 63. minuta, a i Kostić se, kako je vreme odmicalo, sa Kvadradom na drugoj strani sve više povlačio ka defanzivi.

Jedinu pravu šansu u drugom poluvremenu imao je Mojse Ken u 70. minutu kada je izdržao duel sa Patrikom, namestio se na udarac, ali tukao pravo u Mašimijana.

Juventus je neočekivano rutinski priveo meč kraju i plasirao se u polufinale, dok je Lacio četvrti put uzastopno završio učešće u Kupu Italije u četvrtfinalu.

Sva dešavanja iz Torina pratili smo iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: