Zvezda preti KSS-u: Kaznite Partizan ili nećemo igrati

KK Crvena zvezda saopštila je da neće imati predstavnika na žrebu Kupa Radivoja Koraća kao i da će naknadno odlučiti da li će uopšte nastupiti.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 24.01.2023.

12:08

Zvezda preti KSS-u: Kaznite Partizan ili nećemo igrati
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crveno-beli su nezadovoljni što Košarkaški savez Srbije ni sedam meseci posle skandalozne završnice sezone u Superligi nije sankcionisao KK Partizan zbog napuštanja takmičenja bez obrazloženja.

U Zvezdi su nezadovoljni i što će se završnica Kupa Koraća opet igrati u niškom "Čairu", pa razmatraju mogućnost neučešća na turniru na kojem bi trebalo da brane trofej.

Reakcija sa Malog Kalemegdana stiže tri dana uoči drugog evroligaškog derbija Zvezde i Partizana u hali "Aleksandar Nikolić".
Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15-18.02.2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

KK Crvena zvezda Meridianbet ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda Meridianbet treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda Meridianbet je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena!KK Crvena zvezda Meridianbet zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!

Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda Meridianbet ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: