Bira se igrač sezone u Premijer ligi – nema popularnog dvojca

Premijer liga je saopštila listu kandidata za titulu igrača sezone, ali na njoj ima iznenađenja.

Izvor: Z.K.

Petak, 13.05.2022.

18:10

Bira se igrač sezone u Premijer ligi – nema popularnog dvojca
Foto: Profimedia

Na listi se nalazi ukupno osam imena, ali je primetno da neka poznata imena nedostaju, pre svih napadač Liverpula Sadio Mane i prvi strelac Mančester junajteda, Kristijano Ronaldo.

Ako je izostavljanje Ronalda zbog loše sezone Junajteda i razumljivo, nejasno je kako se nije našlo mesta za Manea.

Doduše, na listi su dvojica njegovih kolega iz Liverpula, to su Mohamed Salah i Trenr Aleksander-Arnold, a kompletiraju je Kevin de Brujne i Žoao Kanselo (Mančester siti), Bukajo Saka (Arsenal), Džejms Vord-Praus (Sautempton), Hong Min Son (Totenhem) i Džerod Bouven (Vest Hem).

Na sajtu takmičenja dat je rok do ponedeljka u 18.00 po londonskom vremenu da se navijači izjasne o tome ko je igrač sezone.

Ti glasovi računaće se zajedno sa glasovima kapitena 20 klubova i panela fudbalskih eksperata.

Što se tiče izostavljenih Manea i Ronalda, može se reći da su pojedinačno imali zapažene sezone.

Mane je na 33 ligaška meča postigao 15 golova, dok je Ronaldo na 30 utakmica u Premijer ligi mrežu protivnika zatresao 18 puta.

Po mnogima, najveći favoriti su De Brujne i Salah, obojici bi to bilo po drugi put da budu najbolji igrači sezone.

Osim toga, bira se i najbolji mladi igrač sezone, a kandidati su Trent Aleksander-Arnold (Liverpul), Fil Foden (Mančester siti), Deklan Rajs (Vest Hem), Mejson Maunt (Čelsi), Konor Galaher i Tajrel Mičel (Kristal Palas), Bukajo Saka i Aron Ramsdejl (Arsenal).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: