Lolović: "Nisam nezadovoljna!"

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 20.02.2006.

23:04

Default images

Najbolja smučarka Srbije i Crne Gore Jelena Lolović nije bila nezadovoljna posle 43. pozicije u superveleslalomu na Zimskim olimpijskkim igrama u Torinu, s obzirom da ta disciplina nije njena specijalnost.

"Nije loše, a moglo je i bolje", izjavila je Lolovićeva nekoliko minuta po ulasku u cilj trke superveleslaloma, na olimpijskoj stazi u San Sikariju.

Ona je zauzela 43. mesto, u konkurenciji 56 takmičarki, sa 4,98 sekundi zaostatka za pobednicom, Austrijankom Mihaelom Dorfmajster.

"Važno je da sam probila led, važno je da sam razbila tremu, koja je postojala i pre ove trke", istakla je Lolovićeva, koja je  ipak ocenila da je zaostatak za pobednicom preveliki.

"Morala sam i mogla bar sekundu brže, ali sad je lako pričati. Načinila sam dve velike greške na dva skoka. Prvi je bio totalno pogrešan, ušla sam previše direktno u kapiju i posle toga izgubila mnogo", rekla je ona izveštaču Bete.

Lolovićeva je prilično zaostala u gornjem delu staze. Neke od devojaka, koje su imale prednost nad njom na drugom, pa i trećem prolazu, bile su sporije u donjem delu staze.

"Išla sam dobro u poslednjoj trećini staze, skije su bile odlično pripremljene, a kad se sve sabere, ima razloga i za osmehe. Pao mi je kamen sa srca, sad će da bude mnogo lakše u slalomu i veleslalomu", dodala je Jelena Lolović.

Lolovićeva, kao i druga skijašica SCG Marija Trmčić, izlaze na start slaloma u sredu, 22. februara. Prva vožnja je na programu u 14.45.

Uz Lolovićevu su u ponedeljak bili i vršilac dužnosti predsednika Olimpijskog komiteta SCG Ivan Ćurković igeneralni sekeretar OK SCG Predrag Manojlović

"Važno je sa psihološkog aspekta, što je Jelena završila trku, posle nesrećnog ispadanja u kombinaciji. Sigurno je da ovo nije njeno najbolje izdanje, ali verujem da će u veleslalomu i slalomu biti još uspešnija", rekao je Ćurković.

Ćurković je sa Manojlovićem posetio kancelariju OK SCG u olimpijskom selu u Sestrijereu, gde je Jeleni Lolović i Želimiru Vukoviću uručio MOK-ove značke, koje dobijaju samo sportisti, učesnici Igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: