Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala

Košarkašice Srbije savladale su Crnu Goru 87:75 u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva i tako prvi deo takmičenja završile sa maksimalnim učinkom.

Izvor:

Nedelja, 20.06.2021.

09:52

Srbija ponovo ubedljiva – maksimalnim učinkom do četvrtfinala
Foto: FIBA

Naše košarkašice su završile prve u grupi B i kao prvoplasirane sa sve tri pobede idu direktno u četvrtfinale. Srbija u sredu igra četvrtfinale od 21:00. Protivnik nije još poznat.

Poražena reprezentacija Crne Gore je takođe prošla u drugu fazu i igraće osminu finala.

Naša reprezentacija je posle uvodnih poena potpuno stala i Crna Gora je napravila seriju 10:0, koja joj donosi dvocifrenu prednost.

Crna Gora je do kraja prve četvrtine održavala prednost, najviše zahvaljujući dobrom šutu i velikom broju slobodnih bacanja pred kraj prvog kvartala, pa je posle prvih 10 minuta Srbija bila na -5.

Sjajnom odbranom naše košarkašice zatvaraju svaki put ka košu Crnoj Gori, koja u prvih pet minuta druge deonice postiže samo dva poena.

Srbija dolazi do preokreta i u jednom trenutku najveće prednosti od +12, ali trojkom uz faul i sa dva slobodna bacanja u poslednjih 30 sekundi prvog poluvremena je Crna Gora taj zaostatak prepolovila.

Na poluvremenu bilo je +6 za Srbiju.
Foto: FIBA
Loše je Srbija ušla u treću četvrtinu i može se reći da se mučila u napadu, dok je na drugoj strani dominirala Getling, za koju nismo imali rešenja.

Crna Gora nije uspela da preokrene, Srbija je održavala prednost i dobro završila treću četvrtinu.

Pred poslednjih 10 minuta bilo je +8 za Srbiju.

Na startu četvrte četvrtine bilo je +10 za našu selekciju, ali na pet minuta do kraja se Crna Gora vraća na -5.

Kao po običaju, Srbija je zategla odbranu u završnici i Crna Gora nije imala rešenja za to.

Održala je Srbija prednost do kraja i upisala treću pobedu u trećoj utakmici grupne faze. U četvrtfinale idu sa maksimalnim učinkom.

Naš tim su do pobede predvodile Krajišnik sa 20 poena i 9 skokova, Anderson sa 14, Bruks sa 13, Vasić sa 12 i Jovanović sa 11 poena.

Kod Crne Gore istakle su se Getling sa 22, Dubljević sa 10 i Mujović sa 10 poena i 12 asistencija.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: