Bogdanović pogodio osam trojki – 32 poena i pobeda!

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović oborio je rekord karijere po broju pogođenih trojki.

Izvor:

Nedelja, 11.04.2021.

21:15

Bogdanović pogodio osam trojki – 32 poena i pobeda!
Foto: Profimedia

Postigao je osam trojki i ukupno ubacio 32 poena. Šutirao je 8/15 za tri, 1/6 za dva i 6/7 sa linije penala.

Atlanta je pobedila Šarlot u gostima rezultatom 105:101.

Atlanta je igrala bez pola ekipe. Nije bilo Janga, Galinarija, Rediša, Hantera, Kolinsa... Ipak, odigrali su odličnu utakmicu.

U prvoj četvrtini je Bogdanović šutirao 2/3 za tri poena, upisao je šest poena, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu, a odlični su bili i Gudvin, Hil, Kapela i Lu Vilijams.

Bili su mnogo bolji od Šarlota i imali su +13 posle prve četvrtine. Hornetsi su se vratili u drugoj četvrtini i igrali su mnogo bolju odbranu, pošto su Hoksi za 12 minuta postigli samo 19 poena.

Bogdanović je pogodio još dve trojke i imao 12 poena na poluvremenu, a njegov tim imao je +7. Bogdanović u istom ritmu nastavlja i u trećoj četvrtini.

Pogađa jednu trojku, pa onda i dva bacanja, nakon što je fauliran na šutu posle ofanzivnog skoka. Zatim je oprobao i trojku sa devet metara i pocepao mrežicu.

Novom trojkom, sedmom na meču, izjednačio je rekord karijere, pošto je treći put došao do sedam trojki na meču.

Posle tri četvrtine imao je 23 poena i Atlanta je imala zaostatak od dva poena. Bogdan 25. poenom, ukradenom i asistencijom otvara poslednju četvrtinu, ali su svi u njegovoj ekipi stali, pa i on, pošto je u jednom trenutku promašio otvorenu trojku.

Šarlot je igrao bolje i na sedam minuta do kraja došao do +10, a onda Bogdanović pogađa dva bacanja i dolazi do 27 postignutih poena.

Na četiri minuta do kraja bilo je +3 za Šarlot i imali smo zanimljivu i neizvesnu završnicu u najavi.

Bogdanović je pogodio i osmu trojku na dva minuta do kraja, što mu je rekord karijere i imao je 30 poena, a onda je Kapela zakucao za izjednačenje.

U poslednjem minutu Kapela i Lu Vilijams donose preokret, a onda Kapela na 43 sekunde do kraja krade loptu na +2 za Atlantu.

Bogdanović je fauliran na 6 sekundi do kraja i sa dva bacanja rešava utakmicu.

Istakli su se i Kapela sa 20 poena i 15 skokova, Gudvin sa 17 i Lu Vilijams sa 13 poena.

U poraženom sastavu istakli su se Bridžis sa 23 i Rozir sa 18 poena.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: