Srbija ima još jednog "snajperistu" za NBA – srednjoškolca VIDEO

Juniorski reprezentativac Srbije Stefan Todorović svrstan je među desetoricu igrača koji su NBA potencijali.

Izvor: B92, ESPN

Četvrtak, 08.04.2021.

08:45

Default images

Analizu je napravio prestižni ESPN po završetku srednjoškolskog prvenstva SAD (GEICO Nationals) u kojem je trijumfovala Montverde akademija.

Među njima se našao i Todorović, koji je prošlog leta stigao u SAD i odmah se nametnuo kao lider Prolifik prepa na Nacionalnom prvenstvu.

Tokom protekle sezone Todorović je bio najbolji trojkaš u SAD sa 48% pogođenih šuteva, pa su ga u medijima nazivali "srpski snajper".

ESPN za 203 centimetra visokog Srbina ističe da je veoma vešt za igrača svoje visine i da donosi dobre odluke. "Skoro automatizovan sa postavljenim stopalima, Todorović takođe vešto trči iz pika i bez napora ulazi na skok uz impresivan rad nogu i ravnotežu. Kada se odbrana previše agresivno zatvori na njegovom skoku, on može da napadne iz blizine i da se naglo podigne sa poludistance ili pronađe otvorenog saigrača u pokretu. Njegov tim sprovodi solidan broj napada preko njega, a on je pokazao sposobnost za donošenje dobrih odluka, mada je razvoj tog aspekta njegove igre i dalje u toku", navodi se u analizi ESPN.

"U defanzivi, Todorović ima visinu, snagu i odlučnost što može biti vrlo efektno. Ipak, nema najbrža stopala, duge ruke niti generalno fizičke veštine, muči se da okrene kukove i ostane ispred manjih ili bržih igrača s kojima se sreće na krilu".

Todorović je nedavno imenovan za prestižni "Nike Hoop Summit", a na leto bi mogao da ode na koledž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: