Peti uzastopni poraz Partizana!

Košarkaši Partizana poraženi su od Zadra rezultatom 96:94 u 19. kolu ABA lige.

Izvor: SN

Subota, 27.02.2021.

16:05

Peti uzastopni poraz Partizana!
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zadar je 2018. godine poslednji put pobedio Partizan, a u svojoj dvorani su poslednji put slavili 2015. godine – do današnje utakmice kada su slavili posle drame.

Ovo je bio peti uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, nešto što maltene niko nije očekivao pred početak sezone, a ovaj će posebno boleti jer je došao nakon produžetka i velikog povratka crno-belih.

Utakmica u Zadru nije bila sjajna niti preterano atraktivna za gledaoce (barem ne do finiša 4. četvrtine), a sablasna atmosfera u dvorani „Krešimir Ćosić“ dodatno je doprinela takvom utisku.

Zadar je od samog starta krenuo dobro, tačnije bolje od Partizana i uspevao da sačuva vođstvo uz pomoć brojnih grešaka crno-belih, pa se u drugi kvartal ušlo sa 19:17 u korist Zadrana.

U drugoj četvrtini, Perkins je pokušao da povuče Partizan, doneo im i blagu prednost, ali je Zadar uspevao da vrati prednost na svoju stranu. Najatraktivniji potez u provm poluvremenu je svakako bilo ono zakucavanje Rašona Tomasa za 26:24.

Zadar od tog momenta pravi seriju i dolazi do 39:33, ali Jaramaz to nije dozvolio i posle mini drame Zadar na poluvremenu vodi sa 41:37. Rafalna paljba je obeležila početak treće četvrtine, na obe strane su bekovi pogađali šuteve za tri poena, a Mavra i Vuković su nastavili da prave probleme Partizanu za prvu dvocifrenu prednost.

Zadrani su sredinom tog perioda došli do 56:45, pa je Rašon Tomas uspeo da umiri redove Partizana i pogura ih do 59:53 pred ulazak u novu četvrtinu, koju bolje otvara domaći tim.

Nije delovalo da će Zadar ispustiti tu visoku prednost, ali posle nekoliko minuta košarke na semaforu je stajalo 75:75, pa posle par napada Karter sa deset metara pogađa trojku za 81:77, da bi mu Jaramaz odmah to vratio za novu dramu, 81:80.

Imao je Zadar 83:80 i vreme je polako isticalo, a onda je Jaramaz pogodio trojku kojom je Partizan izborio produžetak. Perkins, Tomas, Trifunović i Jaramaz su bili najzaslužniji za to, a tamo...

U dodatnih 5 minuta Partizan nije uspeo da slomi otpor Zadrana. Hrvatski tim je slavio sa 96:94 u jednoj dramatičnoj završnici i bio je to peti uzastopni poraz crno-belih u ABA ligi ove sezone.

Rašon Tomas je sa 24 poena bio najefikasniji, a 19 je dodao Ognjen Jaramaz. Na drugoj strani, Mavra se istakao sa 20 poena, a 17 je ubacio Karter.

Meč ste mogli da pratite na TVB92 i putem našeg LIVE BLOGA.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: