Finale EP: Grčka - Nemačka!

Izvor: B92

Subota, 24.09.2005.

20:04

Default images

Košarkaške reprezentacije Grčke i Nemačke igraće u finalu  34. Evropskog prvenstva.

Grci su u polufinalu savladali Francusku rezultatom 67:66, dok su Nemci bili bolji od Španije 74:73..

Grčki tim je u poslednjem minutu nadoknadio sedam poena zaostatka, a pobedu je obezbedio Dijamantidis trojkom tri sekunde pre kraja, koja je izazvala eksploziju oduševljenja u Areni.

U selekciji Grčke bolji od ostalih bio je Dikudis sa 14 poena i 11 skokova. Papadopulos je postigao poen više, Zisis se zaustavio na 11, a Papalukas na 10 pogodaka. Dijamantidis je postigao sedam poena, ali je bio precizan u ključnom trenutku.

U poraženom timu najbolji je bio plejmejker San Antonio Sparsa Toni Parker sa 20 poena, a Boris Diao ubacio je šest poena manje.

U večernjem meču Španci su držali prednost tokom većeg dela meča, ali je Nemačka ušla u poslednji minut sa plus sedam. Serija Španaca završena Navarovim košem 15 sekundi pre kraja dovela je "Furiju" u vođstvo, ali je konačan rezultat postavio Novicki tri sekunde pre kraja.

Najbolji evropski košarkaš Dirk Novicki je uz 27 poena zabeležio 7 skokova i 3 asistencije. Ostali igrači tima ostali su na jednocifrenom učinku.

U španskom timu Huan Karlos Navaro takođe je završio meč sa 27 poena, Fran Vaskes je postigao 15, a Kalderon dodao 10 pogodaka.

Opširnije na našoj specijalnoj stranici

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: