Majkl Džordan: Ožalošćen sam i ljut – dosta nam je

Majkl Džordan oglasio se, vidno potrešen, izjavom povodom novonastale situacije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: SS

Ponedeljak, 01.06.2020.

08:00

Majkl Džordan: Ožalošćen sam i ljut – dosta nam je
Photo by Streeter Lecka/Getty Images

U nekoliko gradova već danima traju nemiri na ulicama, a sve nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda od strane policajca u Mineapolisu.

Iako je kroz karijeru izbegavao da se oglašava povodom politike, svoj glas podigao je i vlasnik Šarlot Hornetsa, legendarni "leteći Majk".

"Duboko sam ožalošćen, iskreno u bolu i vrlo ljut. Vidim i osećam svačiji bol, bes i frustraciju. Stojim sa onima koji se suprotstavljaju na rasizmu i nasilju prema ljudima druge boje u našoj zemlji. Dosta nam je", naveo je Džordan u izjavi. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena pozvao je na jedinstvo u borbi protiv rasizma.

"Nemam odgovore, ali naši kolektivni glasovi pokazuju snagu i da neće biti podeljeni od drugih. Moramo se međusobno slušati, pokazati saosećanje i empatiju i nikada ne okretati leđa besmislenoj brutalnosti. Moramo da nastavimo mirno da izražavamo negodovanje protiv nepravde i zahtevamo odgovornost. Naš jedinstveni glas mora da izvrši pritisak na vlasti za kreiranje sistemskih promena. Svako od nas mora biti deo rešenja i moramo zajedno da radimo na tome da osiguramo pravdu za sve".

"Moje srce ide porodici Džordža Flojda i nebrojano mnogo drugih čiji su životi brutalno i besmisleno oduzeti kroz dela rasizma i nepravde", podvukao je na kraju Majkl Džordan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: