Nova MVP partija Tejtuma, Timbervulvsi trostrukom blokadom šokirali Majami

U centru pažnje u noći između srede i četvrtka bio je meč između Juta Džeza i Boston Seltiksa.

Izvor:

Četvrtak, 27.02.2020.

08:50

Nova MVP partija Tejtuma, Timbervulvsi trostrukom blokadom šokirali Majami
Photo by Katelyn Mulcahy/Getty Images

Seltiksi su ostvarili novu pobedu, 41. u sezoni, pobedom nad Džezerima u gostima – 114:103.

Ponovo je Džejson Tejtum bio najbolji igrač na utakmici.

Posle prve četvrtine i prednosti od +8 za Seltikse, zaigralo se u ritmu koji više odgovara Juti, pa smo za 12 minuta videli čak 66 poena. Na odmor se otišlo na kraju sa samo +2 za Seltikse. Treća četvrtina bila je dosta ujednačena, Juta je čak i preokrenula rezultat, ali je Gordon Hejvord u poslednjem napadu pogodio trojku i ušlo se u poslednjih 12 minuta sa +3 za Boston.

Markus Smart sa tri trojke i Enes Kanter sa šest poena iz rekerta režirali su seriju od 15:5 koja ih je odvela na +13 i povratka za Jutu nije bilo.

Tejtum je ubacio 33 poena, uz fantastične procente igre. Šutirao je 10/15 za dva poena (67%), 3/5 za tri poena (60%) i 4/5 sa linije penala (80%). Na to je dodao i 11 skokova i tri asistencije.

Pratili su ga Džejlen Braun sa 20, Markus Smart sa 17 poena i devet skokova, Danijel Tajs sa 16 poena i sedam skokova i Gordon Hejvord sa 12 poena.

Donovan Mičel je sa 37 poena i po pet skokova i asistencija bio najbolji u svojim redovima, dok su još dvocifreni bili Majk Konli sa 15 i Rojs O'Nil sa 14 poena.

Rudi Gober imao je po devet poena i skokova, a najveće razočaranje su partije Džoa Inglsa i Bojana Bogdanovića koji su postigli dva, odnosno tri poena. Los Anđeles Klipersi lako su izašli na kraj sa Finiks Sansima – 102:92.

Kavaj Lenard je sa 24 poena, 14 skokova, pet asistencija i tri ukradene bio najbolji u pobedničkom sastavu.

Markus Moris dodao je 18, Redži Džekson 12, dok su Pol Džordž i Patrik Beverli postigli po 11 poena.

Diandre Ejton je sa 25 poena i 17 skokova bio najefikasniji u redovima Finiksa, a Riki Rubio i Devin Buker ostvarili su takođe dabl-dabl.

Rubio je imao 18 poena, šest skokova i 10 asistencija, dok je Buker ubacio 14 poena, uz 10 asistencija. Zanimljiv meč igrao se u Majamiju, gde je Minesota šokirala Hit – 129:126.

Izuzetno je bilo zanimljivo u poslednjoj četvrtini, gde je Majami imao prednost od +11 na tri minuta do kraja.

Usledila je serija Timbervulvsa, koju su režirali Meklohin i Bizli. Vukovi su serijom 11:0 izjednačili rezultat, a onda u poslednjem minutu Bam Adebajo jednim pogođenim bacanjem donosi poen prednosti Majamiju.

Ponovo bacanja igraju glavnu ulogu – Lejman na jednoj strani pogađa dva za prednost Minesote, Batler na drugoj strani takođe pogađa oba i vraća vođstvo domaćinum, ali zatim Meklohin pogađa i Vukovi su bili u odličnoj situaciji.

U poslednjem napadu je Džimi Batler krenuo na ulaz i polaganje za pobedu, ali su ga dočekali Lejman, Rasel i Bizli i sva trojica su zakačila loptu, pa je tu meč bio završen.

Dianđelo Rasel je sa 27 poena, pet skokova, šest asistencija, tri ukradene i jednom, poslednjom blokadom koja je njemu pripisana, bio najefikasniji u redovima Minesote.

Bivši igrači Denvera Malik Bizli i Huančo Ernangomez pratili su ga sa 21, odnosno 17 poena.

Na drugoj strani istakli su se Kendrik Nan sa 24, Bam Adebajo sa 22 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Džimi Batler sa 18 poena i devet asistencija i Goran Dragić sa 16 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: